On Nasihat

On Nasihat

1-       Her gün Kuran’dan kolay geldiği kadar oku ve Nebi Sallallahü Aleyhi Veselleme’e bol bol salât getir.

2-       Beş vakit namaza, gece namazına ve iki rekât da olsa kuşluk namazına dikkat et.

3-       Üzerine farz olan zekâtı ver. Az da olsa her gün tasadduk et. Bir şey bulamazsan hoş bir söz söyle. Ramazan’da ve her aydan üç gün oruç tut.

4-       Allah’ü Teâlâ’nın sevdiği kimselerden olmak istemez misin? O’nun peygamberi Muhammed Aleyhisselâm’ı ve O’nun Ehli Beyt’ini sev. Ana babaya ihsân et.

5-       Ya Rabbi, Ya Rabbi diyip de Allahu Teâlâ’nın: “Buyur kulum, iste verilecek?” buyurduğu kullarından olmak istemez misin? Yemek yedir duana icâbet olunsun. İnsanları nefsinden önde tut. İnsanlara güzel ahlakla davran

6-       Duasına icabet olunan ve amel defteri Kıyamet Günü nur ile parlayan kimselerden olmak istemez misin? Kalbini temizle, bol bol kelime-i tevhidi söyle, kendi günahların, mümin erkek ve mümine kadınların günahları için istiğfar et. Allah’ü Teâlâ’nın zikrinden gafil olanlardan olma.

7-       Hamdeden, şükreden, Allah’ü Teâlâ’ya yaklaşan kullardan olmak istemez misin? Kul “elhamdülillah” deyince Allah’ü Teâlâ: “Kulum bana hamd etti ve bana şükretti.” buyurur. “Hamd Allah’ü Teâlâ’ya ve selam O’nun seçtiği kullarınadır.” Sözünü çokça söyleyin.

8-       Şükredenlerden olmak ve Allah’ü Teâlâ’nın soyunu Salih kılmasını istemez misin? Neml: 19. Ayetini ve Ahkaf: 15. Ayeti oku.
رَبِّ اَوْزِعْن۪ٓي اَنْ اَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّت۪ٓي اَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلٰى وَالِدَيَّ وَاَنْ اَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضٰيهُ وَاَدْخِلْن۪ي بِرَحْمَتِكَ ف۪ي عِبَادِكَ الصَّالِح۪ينَ
Okunuşu: Rabbi evzi’nî en eşkura ni’meteke-lletî en’amte ‘aleyye ve’alâ vâlideyye veen a’mele sâlihan terdâhu veedḣilnî birahmetike fî ‘ibâdike-ssâlihîn. (Neml Sûresi: 19)
Anlamı: Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!” 
رَبِّ اَوْزِعْن۪ٓي اَنْ اَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّت۪ٓي اَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلٰى وَالِدَيَّ وَاَنْ اَعْمَلَ صَالِحاً تَرْضٰيهُ وَاَصْلِحْ ل۪ي ف۪ي ذُرِّيَّت۪يۚ اِنّ۪ي تُبْتُ اِلَيْكَ وَاِنّ۪ي مِنَ الْمُسْلِم۪ينَ 
Okunuşu: Rabbi evzi’nî en eşkura ni’meteke-lletî en’amte ‘aleyye ve ’âlâ vâlideyye ve-en a’mele sâlihan terdâhu ve aslih lî fîżurriyyetî  innî tubtu ileyke ve-innî mine-lmuslimîn. (Ahkaf Sûresi: 15)   

Anlamı: "Rabbim! Bana ve anne babama lütfettiğin nimete şükretmeye, razı olacağın işleri yapmaya beni muvaffak kıl. Benden gelecek nesli hayırlı eyle, pişmanlıkla dönüp senin kapına başvurmaktayım ve ben şüphesiz sana boyun eğenlerdenim!" 

9-       Din ve dünya işlerini ifa edeceğin bir şey bildireyim mi? Allah’ü Teâlâ’nın emirlerinden gücün yeteni yap. “Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kul olun, hayır işleyin. Umulur ki iflah olursunuz!” (Hacc: 77)

10-  Her şeyin kalbini, özünü bildireyim mi? “Allah Teâlâ’ya iman ettim de ve sonra dosdoğru ol!”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)