Terör Duasının Aslı ve Türkçesi


Terör Duasının Aslı ve Türkçesi

Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem efendimizin ömründe iki defa beddua ettiği bilinmektedir, bunlardan birisi, “Maune Kuyusu” faciasında 70 kadar kurra hafızın hunharca ve kalleşçe şehit edilmesi üzerinedir.
Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem kendisine bu acı haberin ulaştığı gece sabah namazının ikinci rekâtında rukûdan doğrulunca:
"Allah'ım! Onların durumlarını sana havale ediyorum. Ey Allah'ım! Onların yıllarını Yusuf Aleyhisselâm'ın kıtlık yılları gibi çetin yap, başlarına darlık getir." diye beddua etmiş ve buna beş vakit namazlarında 30 gün müddetle devam etmişti. Cemaatin de arkasında "Âmin" dediği Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem 'in bu duası kabul olmuştur.
Bir de Hendek savaşı sırasında yüce peygamberimizin dış mihrakların da tahrikiyle Medine içindeki ve civarındaki terörist hiziplerin top yekûn İslam Devletine saldırıya geçtikleri sırada okudukları ve kesin başarıya ulaştıkları bedduadır.
Bu iki duaya da beddua demek daha yerinde olur ve her ikisi de kâfir ve müşriklere karşı yapılmıştır.
احزاب دعاسى
اَلَّلهُمَّ مُنْزِلَ الْكِتَابِ سَرِيعَ الْحِسَابِ اِهْزِمِ الْاَحْزَابْ اَلَّلهُمَّ اهْزِمْهُمْ وَانْصُرْنَا عَلَيْهِمْ وَزَلْزِلْهُمْ اَلَّلهُمَّ يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرِّينْ وَيَا صَرِيخَ الْمَكْرُوبِينْ اِكْشِفْ عَنَّا هَمَّنَا وَغَمَّنَا وكُرْبَتَنَا فَاِنَّكَ تَرَى مَا نَزَلَ بِنَا وَبِالْمُؤْمِنِينَ جَمِيعًا اَلَّلهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِناَ وَآمِنْ رَوْعَاتِنَا يَا اَكْرَمَ الْاَكْرَمِينَ وَيَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينْ بِحَقِّ اسْمِكَ الْعَظِيمِ الْاَعْظَمْ وبِمَعَاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكْ وَمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكْ وَمُنْتَهَى الْفَضْلِ فِى نَبِيِّكَ الرَّحْمَةْ وَبِحَقِّ حُبِّ ذَاتِكَ اَلَّلهُمَّ بِحُبِّ ذَاتِكَ تَحَصَّنَّا يَا اَللهُ لَا الَه اِلَّا اللهُ سَيِّدُنَا مُحَمَّدٌ الرَّسُولَ اللهِ حَقَّا اَلَّهُمَّ شَفِّعْهُ فِينَا بِجَاهِهِ عِنْدَكَ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرْ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِااللهِ العَلِىِّ الْعَظِيمْ
Okunuşu: Allâhümme münzilel kitâb, serial hisâb, ihzimil ahzâb. Allâhüm mehzimhüm vensurnâ aleyhim ve zelzilhüm. Allahümme yâ mücîbel muzdarrin veya sarihal mekrubîn, ikşif annâ, hemmenâ ve gammenâ ve kürbetenâ, finneke terâ mâ nezele binâ ve bil müminîne cemiâ. Allahümmestur avratinâ ve amirravatinâ ya ekramel ekramîn veya erhamerrahimîn. Bihakkismikel azîmil azam ve bimeâkidil izzi min arşike ve münteherrahmeti min kitâbike ve müntehel fazli fî nebiyyikerrahmeh ve hakki hubbi zâtike allahümme bihubbi zâtike tehassannâ yâ Allah. La ilahe illallâh Muhammedürrasülüllahi hakkan ve sidkâ. Allahümmerzuknâ hifzal mürselîn. Ve ilhâmel enbiyâi ve fehmel evliyâi bikeramike yâ ekramel ekramîn ve bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn!

Anlamı: Ey Kur’an-ı Kerim’i indiren, hesabı hızlı olan Allah’ım!
Din ve vatan düşmanı teröristleri ve gurupları hezimete uğrat, bizi onlara üstün kıl, onları sars, darmadağın et!
Ey dertlilerin, çaresizlerin ve belâya düşenlerin duasını kabul eden Allah’ım!
Sen bize ve tüm Müslümanların başına gelen terör ve afetlerini görüyorsun! Bizleri gamdan, tasadan, kederden ve sıkıntılardan uzak tut!
Ey merhametlilerin en merhametlisi ve cömertlerin en cömerdi!
Zatının sevgisi, habibinin fazileti, kitabının sonsuz rahmeti, arşının şeref düğümleri ve İsm-i A’zamının yüzü suyu hürmetine… Açıklarımızı kapat! Korkularımızdan bizi emniyete al!
Allah’ım! Biz senin sevginin surları içinde korunabiliriz. Senden başka ilâh ve başvuracak yerimiz yoktur! Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem senin son hak resulündür. Onun senin yanındaki makamı hakkı için; onu bize şefaatçi yap! Sen her şeye kadirsin! Senin iznin ve gücün dışında hiçbir şeyin olması imkânsızdır. Âmin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)