Kıyamet Gününe İnanmak

Kıyamet Gününe İnanmak

Biliniz ki, Kıyamet günü gelecektir, olacaktır. Kıyametin olacağında hiç şübhe yoktur. Allah’ü Teâlâ Hacc sûresi yedinci ayetinde:
“Kıyamet muhakkak gelecektir, bunda hiç şübhe yoktur.” buyuruyor. İnsanların diriltilmesi de haktır, olacaktır. Nitekim aynı sûrede aynı âyet-i kerîmenin devamında:
“Allâh Teââlâ, bütün kabirlerde olanları diriltecektir.” buyuruyor. Kıyametin gelmesini inkâr eden kâfir olur. Zîrâ Kur’ân-ı kerîmin nassını inkâr etmiş olur.
Kıyamet gününe îman etmek: Kur’ân-ı kerîmde ve hadîs-i şerîflerde haber verilen Kıyamet ve âhiret hallerinden, kabir suâli, kabir azâbı, insanların dirilmesi, amel defterlerinin okunması, amellerin tartılması, sırattan geçmek, havuz, şefaat, cehennem, cennet, ceza ve mükâfat, azâb ve rahat, mü’minlerin cennette sonsuz kalmaları; kâfir, müşrik ve münafıkların cehennemde ebedî kalmaları, âsî olan mü’minlerin cehennemden çıkması ve cennete girmesi, büyük günâhların afvedilmesi, küçük günâha bile azâb olunması, mü’minlerin Allâh ta‘âlâyı görmesi, cennete girdikten sonra hepsinin hak olmasına kalb ile inanıp, dil ile ikrar etmesidir…
Kıyamet, şerîr nâs, yani kötü insanlar üzerine kopacaktır. Nitekim Müslim Sahih’inde Resûlullâh Sallallahü Aleyhi Vesellem’den bildirir:
“Kıyamet kötü insanlar üzerine kopar” buyuruldu. Yani iyi insanlar bulundukça, Allâh ta‘âlâ Kıyameti koparmaz. Diğer bir hadîs-i şerîfde:
“Yeryüzünde Allâh diyen bir kimse kalmayıncaya kadar Kıyamet kopmaz.” buyuruldu.
(Mevlânâ Muhammed Rebhâmî Rahmetullahi Aleyh, Riyâdu’n-Nâsihîn, 69-70.s)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)