Cihânın Efendisi

Cihânın Efendisi

Emekli din görevlisi Ahmet Cesur'un yazısını aynen yayınlıyoruz:
Bilindiği gibi bütün peygamberler en güzel huylarla donatılmış ve Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara öğretmek için gönderilmiş seçkin ve fazîlet sahibi muhterem insanlardır.
Allah’ü Teâlâ’nın sevdiği ve övdüğü güzel huyların, temiz hallerin, üstün vasıfların, yüce hasletlerin ve ahlaki faziletlerin hepsine en mükemmel şekilde sahip olan ve bu gerçek bizzat Kur’an-ı kerîm tarafından tasdik ve tebcil edilen muazzez insan ise sevgili Peygamberimiz hazret-i Muhammed aleyhissâlâtü vesselâm efendimizdir.
O, insanların, meleklerin ve peygamberlerin en üstünü, en mükemmelidir. Çünkü O, son peygamber olarak kıyâmete kadar gelmiş ve gelecek bütün insanlığa gönderilmiştir.
Kur'ân-ı kerîmde "Allahın resûlü sizin için güzel bir örnektir." fermanı ile takdim
ve tekrim edilen Peygamber efendimiz, sallallahü aleyhi ve sellem hazretleri de şöyle buyurmuşlardır:
"Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim."
Evet, sevgili Peygamberimiz hazret-i Muhammed aleyhisselâm, ismiyle, cismiyle, vasfıyla, aslıyla, nesliyle, sıfatıyla ve sîretiyle varlığın en ekmeli ve efdalidir.
İlk vazifesi, peygamberlik ve Allahın emir ve yasaklarını kullarına bildirmek ve onlara bizzat rehberlik etmek üzere, en büyük devlet reisidir.
En büyük şefâ'atçıdır. En yüce fâtihdir. En mükemmel hatiptir. En ulu tabibtir. En beliğ ediptir. En asîl âile reisidir. En şefkatli babadır. En kerim insanıdır. En sâdık tüccardır. En âdil hâkimdir. En şerefli komşudur.
En vefâlı dosttur. En emjn muallimdir. En hâlis kuldur. En cesur mücahiddir. En
sağlam teşkilatçıdır. En mümtaz siyasetçidir. En güzide iktisatçıdır. En temiz ve en aziz bir şahsiyettir.
Şefkat ve merhameti bütün insanlığı kucaklayacak ve kurtaracak çapta geniş ve
derindir. Hazret-i Peygamber ruhî, bedenî ve ahlâkî güzelliklerin ve üstünlüklerin hepsine birden en kâmil mânâda sahip olan bir hilkat hârikası ve bir imtisal numûnesidir.
Allahü teâlânın emirleri ve yasakları dışında yaptıkları her iş, her hareket ve her öğüdü bizim için sünnet olan, Peygamber efendimizin temiz ağzından süzülen, aziz ve veciz bir hadîsini saygı ile okuyalım, tazim ile dinleyelim:
"Bilgi sermayemdir. Akıl dinimin esasıdır. Tazarru bineğimdir. Allahı zikir
arkadaşımdır. Mahremiyet hazinemdir. Allahtan korku refikimdir. Sabır elbisemdir. İlim silâhımdır. Kanaat zenginliğimdir. Tevâzu iftiharımdır. Ferâgat mesleğimdir.
Açıklık berraklık gıdâmdır. Doğruluk  şefî'imdir.  İtaat büyüklüğümdür. Mücâdele
âdetimdir ve namaz gözümün nûrudur."
Bu hadîs-i şerîfin çizdiği istikamette yürümeği hazret-i Allah cümlemize nasip etsin ve o yüce Peygamberin keremine ve şefâ'atine nail kılsın. Âmin.
Yazımızı kelâmların en güzeli olan hazret-i Allahın kelamı Kur'ân-ı kerîmden bir
âyet'in meâli ile mühürleyelim. "Ey habibim! Biz seni, hakka şahid, iyilere müjdeci, kötülere ihtar edici ve O'nun izni ile insanları Allaha davet edici ve karanlıkları aydınlatan bir ışık, bir nur olarak gönderdik."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)