Sen Kendin Kurt Olmuşsun!

Sen Kendin Kurt Olmuşsun!

Dımışk (Şam)’taki dostların sohbetinden bana bir bıkkınlık geldi. Başımı alıp Kudüs Çölü’ne doğru yola koyuldum ve Hristiyanlara esir oluncaya kadar çölde hayvanlarla beraber yaşadım.
Hristiyanların eline düşünce beni Trablus hendeğinde Yahudilerle birlikte çamur işinde çalıştırdılar.
Daha önce aramızda bulunan Halep reislerinden biri oradan geçti ve beni tanıdı. Bana seslenerek “Ey falan adam! Bu ne haldir?”
Dedim: “Ne yapayım?”
“Bir zamanlar Allah’la beraber olayım diye insanlardan kaçıp dağlara ve çöllere geldim. Şu anda insan olmayanlarla vakit geçiriyorum. Dolaysıyla hangi halde olduğumu kıyas et!”
“Dostlarla birlikte ayağı zincirli olmak, yabancılarla gül bahçesinde olmaktan daha iyidir.”
Bu halime acıdı ve on dinar verip beni bu esaretten kurtardı. Kendisiyle birlikte beni de bu Halep’e götürdü. Yüz dinar mihr karşılığında kendi kızını bana nikâhladı. Bir müddet geçti. Kızın huysuzluğu ve kavgacı kişiliği ortaya çıktı. Uzun dilliliği ise gittikçe artıyor ve huzurumuzu bozuyordu.
İyi bir adaman sarayında kötü bir kadının bulunması (O adamanın sarayı), bu dünyada Cehennemdir. Sakın kötü arkadaştan (hanımdan) sakın, ey Allah’ım! Bizi Cehennem ateşinden muhafaza et!
Bir gün hakarette hayli ileri gitti ve bana şöyle dedi: “Sen babamın on dinar karşılığında satın aldığı kimse değil misin?”
Ben de dedim:
“Evet… Babanın on dinar vererek Frenklerden kurtarıp da yüz dinarla sana esir ettiği kimseyim!”
“İşittim ki: İleri gelenlerden bir koyunu bir kurdun pençesinden ve ağzından kurtarmış. Gece olunca da bıçağı boynuna dayamış. Kesileceğini anlayan zavallı koyun şöyle demiş: “Kurdun pençesinden kurtardın fakat görüyorum ki sen kendin kurt olmuşsun!” (Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)