Aç Karnına Su İçmek

Aç Karnına Su İçmek 

Bir ay boyunca uyanır uyanmaz bir bardak su içmeye başladık. Dilerseniz bunun faydalarına hep birlikte göz atalım…

1. Daha enerjik hissettik ve metabolizmamız hızlandı.

Uzmanlar sabahları içilen suyun metabolizma hızımızı %24 artırdığını söylüyor. Su aynı zamanda vücudun besinleri emmesini kolaylaştırıyor. Bununla bağlantılı olarak biz de kendimizde enerji artışı hissettik. Metabolizmamızın hızlandığını ve sindirim problemlerimizin azaldığını gördük. Ayrıca uykulu ve yorgun halimizin geçtiğini ve daha aktif hissettiğimizi fark ettik. Çünkü aç karnına içilen bir bardak su, alyuvarların büyümesini uyarıyor ve daha fazla oksijen taşımalarını sağlıyor. Böylelikle enerji seviyemiz de artıyor.

2. Kilo vermeye başladık.

Su, metabolizmayı hızlandırdığı için yağ ve kalori yakımını da kolaylaştırıyor. Sabah içtiğimiz su midede doluluğa neden olduğu için fazla yeme isteğimizin azaldığını gözlemledik. Böylelikle iştahımız azaldı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladık.

3. Mide asidimizi dengeledi.

Birçoğunuzda olduğu gibi biz de hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sorunlara sahiptik. Su, midedeki asit düzeyini düşürür ve böylelikle bu problemleri minimuma indirir. Ayrıca gastrite neden olan krampların da azalmasına yardımcı olur. Sabahları su içtikçe mide asidinden kaynaklanan mide yanmalarımızın azaldığını fark ettik.

4. İdrar yollarımızı temizledi ve kabızlığımızı önledi.

Aç karnına bir bardak su, bağırsak ve kolondaki artıkların temizlenmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca bağırsaklarımızın daha rahat çalışmasını sağlıyor. Bu bağırsak hareketliliği ise kabızlığımızı önlemeye yardımcı oldu ve düzenli bir şekilde tuvalete çıkabildik. Sık sık sistit veya idrar yolları iltihaplanması problemimiz mevsim dönemlerinde özellikle zorlandığımız bir sağlık sorunuydu. Su içmenin bu problemin de oluşmasını önlediğini gözlemledik.

5. Toksinlerimizi attı, hücrelerimizi yeniledi ve organlarımıza iyi geldi.

Geceleri vücudumuz kendini onarmak ve hücrelerimizi yenilemek için çalışır. Sabah aç karnına bir bardak su içtiğimizde ise vücudumuzdaki toksinleri idrar yoluyla atarız. Su içtikçe daha fazla tuvalete çıktığımızı ve toksinlerimizi sıvı bir formda atmaya başladığımızı fark ettik. Ayrıca su, hayati öneme sahip olan organlarımızın su ihtiyacını karşıladı ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarına katkıda bulundu.

6. Cildimize çok iyi geldi.

Araştırmalara göre aç karnına 500 ml su içmek, cildin kan dolaşımını arttırıyor. Siyah nokta, sivilce gibi cilt rahatsızlıkları vücutta toksin birikmesinden kaynaklanıyor. Su, vücudumuzdaki toksinleri atarak daha parlak ve temiz bir cilde sahip olmamızı sağlar. Aç karnına bir bardak su içtiğimizde cildimizin daha esnek, daha gergin olduğunu fark ettik. Ayrıca cildimizde gözle görülür bir canlanma ve parlaklık oluşmaya başladı.

7. Saçlarımız daha sağlıklı oldu.

Yeterince su tüketmemek, saçta kırılmalara ve dökülmelere sebep olabiliyor. Ayrıca saçlarımızın cansız görünmesine zemin hazırlıyor. Su, saçlarımızı içten besler. Aç karnına bir bardak su tükettiğimizde saçlarımızın daha parlak, kaliteli ve sağlıklı olduğunu gözlemledik. Bunu en net saç dökülmesinin ve saç kırıklarının azalmasında fark ettik.

8. Bağışıklığımız güçlendi.

Su, vücuttaki sıvı dengesini korumak için hayati bir öneme sahiptir. Aç karnına bir bardak su tükettiğimiz zaman hastalıklarla veya enfeksiyonlarla daha kolay başa çıkabildiğimizi fark ettik. Bağışıklık sistemimiz güçlendiği için daha dinç hissetmeye başladık.

Su içtikçe özellikle sabah saatlerinde çalışmalarımızda daha verimli olmamıza katkıda bulunduğunu gördük.

Eğer siz de bu faydalardan yararlanmak istiyorsanız bir ay boyunca sabahları aç karnına bir bardak su içmeyi denemelisiniz!

ÖNERİ:

Eğer mide yanması gibi problemlere sahip değilseniz, güne lezzetli bir başlangıç yapmak için limonlu su içebilirsiniz. Nasıl hazırlanır? Bir bardak ılık su içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve aç karnına için. Limonun taze olmasına özen gösterin. Limonlu Suyun Faydaları: Sabahları sade su yerine içine limon sıkılarak içilen su, az önce bahsettiğimiz faydalara ek olarak boğaz ağrısına ve ağız ve diş etlerindeki hassasiyete iyi gelir. Bunlara ek olarak ağız kokusuna, sabah yorgunluğunu hızlıca üzerimizden atmaya ve böbrek taşlarının oluşmasına engel olmaya faydaları vardır.

Ağzını tuzlu su ile çalkala! Faydaları inanılmaz!

Hormonal denge, neden, bu, kadar, önemli, bağışıklığı güçlendirmek, böbrek sağlığı, cilt bakımı, cilt güzelliği, depresyon, diyabet, diyet, diş sağlığı, doğru beslenme, egzersiz, göbek yağları, göz sağlığı,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)