Kur’an-ı Kerim'in Kalbine Yolculuk


Kur’an-ı Kerim'in Kalbine Yolculuk

          Kur’an-ı Kerim; Azîz olan izzet sahibi, Rahîm olan rahmet sahibi Allah’ın indirdiği hikmet yüklü bir kitaptır.
          Kur’an-ı Kerim; bir hakikat çağrısı, bir hidayet rehberidir. Bu kitap Allah’ın sesidir, nefesidir; Allah’ın kelamıdır. İnsan, Kur’an-ı Kerim'le ne kadar iç içe girerse Allah’ın sesini, nefesini, soluğunu o kadar içinde, iliklerinde hisseder. O soluk insanı pişirir; olgunlaştırır…
          Kur’an-ı Kerim; arayış içindeki insanı esfel-i safilinden, bataklığın dibinden alıp Allah’ın rızasının istikametine sevk etmek için indirilmiş bir kitaptır.
          Kur’an-ı Kerim hatırlatır... İnsanın fıtratından gelen devasa sorulara, arayışlarına cevap verir. İnsanın ruhuna, benliğinin derinliklerine hitap eder. Yeter ki insan içindeki o sese kulak verebilsin.
          Kur’an-ı Kerim Peygamberimizin kalbine inmiştir; şahsiyetine ve benliğine inmiştir. Onu yemesiyle, içmesiyle, oturmasıyla, kalkmasıyla yaşayan Kur’an-ı Kerim yapmıştır.
Kur’an-ı Kerim müminin de kalbine inmeli çünkü kalp, insanın şahsiyetinin, karakterinin, benliğinin merkezi ve başkentidir.
          Yasin Suresi tefsiri olarak hazırlanan Kur’an-ı Kerim'in Kalbine Yolculuk’ta Kur’an-ı Kerim'den mü'minin kalbine; mü'minin kalbinden Refîk-i âlâya uzanan yola işaret ediyor. Kur’an-ı Kerim'in Kalbine Yolculuk bu yolda gidenleri Kur’an-ı Kerim’in derinliklerine daldırıyor.
          Ta ki Kur’an-ı Kerim'in sırları gönüllere aşikâr olsun.

(Yasin Pişgin’inin Kur’an-ı Kerim'in Kalbine Yolculuk Kitabı’ndan)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)