Korkulu Rüya Görmemek ve Kötü Rüyanın Şerrinden Korunmak İçin Okunacak Dualar


Korkulu Rüya Görmemek ve Kötü Rüyanın Şerrinden Korunmak İçin Okunacak Dualar
1-


أعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللّهِ التَّامَّةِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ وَشَرِّ عِبَادِهِ، وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ، وَاَنْ يَحْضِرُون
Okunuşu: Eûzü bikelimâtillâhit’tâmmâti min gadabihî ve ıkâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezâtiş’şeyâtini ve en yahdurûn”
Anlamı: Allah'in eksiksiz, tam olan kelimeleri ile O'nun Gazabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden bana gelmelerinden ve yanımda durmalarından Allah’ın eksiksiz Kelimelerine sığınırım."
Kaynak: ((Ebu Dâvud, (4/12), Bkz. Sahih-i Tirmizi (3/171) Muvatta, Si'r 9, (2, 950))

2-
أَللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوْذُ بِكَ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَان وَسَيِّئاَتِ اْلأَحْلاَمِ
Okunuşu: Allâhümme innî eûzü bike min amelişşeytân. Ve seyyiâtil ahlâm.
Anlamı: Allah’ım! Şeytanın amelinden (işinden) ve kötü (korkulu) rüyalardan sana sığınırım.

3)
أَعُوذُ بِمَا عَاذَتْ بِهِ مَلَائِكَةُ اللهِ وَرَسُولُهُ مِنْ شَرِّ مَا رَأَيْتُ فِي مَنَامِي أَنْ يُصِيبَنِي مِنْهُ شَيْءٌ أَكْرَهُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ يَارَحْمَنُ
Okunuşu: Eûzü bimâ âzet bihî melâiketullâhi ve rasûluhû min şerri mâ raeytü fî menâmî en yusîbenî minhu şey un ekrahuhû fiddünyâ vel âhirah. Yâ Rahmân.

Anlamı: Ey Rahman! Rüyamda gördüğüm şeyin şerrinden; ondan dolayı dünyada ve ahirette bana istemediğim bir şey isabet etmesinden, Allah'ın meleklerinin ve Rasulü'nün kendisine sığındıklarına sığınırım.

4)
أَعُوذُ بِرَبِّ مُوسٰى وَع۪يسٰى وَإِبْرَاه۪يمَ الَّذ۪ي وفّٰى، وَمحَمدٍ المُصْطَفٰى صَلَّى اللهُ عَلَيهِ وَسَلَّم مِنْ شَرِّ مَا رَأَيْتُ ف۪ى رُؤْيَايَ أَنْ تَضُرَّن۪ي فِي د۪ين۪ي وَدُنيَايَ عَزَّ جَارُ اللهِ وَجَلَّ ثَنَاؤُ اللهِ وَتَقَدَّسَتْ أَسْمَاءُ لله
Okunuşu: Eûzü birabbi mûsâ ve îsâ ve ibrâhîmellezî veffâ ve Muhammedinil mustafâ sallallâhu aleyhi ve selleme min şerri mâ raeytü fî ru'yâye en tedurranî fî dînî ve dünyâye azze cârullâhi ve celle senâullâhi ve tekaddeset esmâullâh.
Anlamı: Rüyamda gördüğüm şeyin şerrinden, onun bana dinim ve dünyam hususunda zarar vermesinden, Musa'nın, İsa'nın, o vefakâr İbrahim'in ve Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in Rabbi'ne sığınırım. Allah'ın koruması azizdir (çok güçlüdür), Allah'ın övgüsü celil (pek yüce)’dir ve Allah'ın isimleri çok mukaddestir (kutsaldır.)
Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)