Evdeki Huzursuzluk ve Geçimsizlik İçin Dua


Evdeki Huzursuzluk ve Geçimsizlik İçin Dua

اَللّٰهُمَّ أَلِّفْ بَيْنَ قُلُوبِنَا وَأَصْلِحْ ذَاتَ بَيْنِنَا وَاهْدِنَا سُبُلَ السَّلاَمِ وَنَجِّنَا مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِوَجَنِّبْنَا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَبَارِكْ لَنَا فِي أَسْمَاعِنَا وَأَبْصَارِنَا وَقُلُوبِنَا وَأَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا وَتُبْ عَلَيْنَا إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ وَاجْعَلْنَا شَاكِرِينَ لِنِعَمِكَ مُثْنِينَ بِهَا عَلَيْكَ قَابِلِينَ لَهَا وَأَتِمَّهَاعَلَيْنَا.
Okunuşu: Allâhümme ellif beyne kulûbinâ Ve aslih zâte beyninâ Vehdinâ sübüles-selâmi Ve neccinâ minez-zulümâti ilen-nûri Ve cennibna elfevâhışe mâ zahara minhâ ve mâ betane. Ve barik lenâ fî esmâınâ ve ebsârinâ ve kulûbinâ ve ezvâcinâ ve zürriyâtinâ ve tüb aleynâ inneke entettevvâbü errâhîm vecalnâ şâkirîne liniamike müsnîne bihâ aleyke kâbilîne lehâ ve etimmehâ aleynâ.

Anlamı: Allah’ım! Kalplerimizi birleştir, aramızı ıslah et, bize kurtuluş yollarını göster, bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar, bizi her türlü çirkinliklerden, açığından ve gizlisinden uzaklaştır. Bize kulaklarımızı, gözlerimizi, kalplerimizi, eşlerimizi ve neslimizi mübarek eyle. Tövbelerimizi kabul eyle, şüphesiz ki sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin. Bizi nimetlerine şükredenler, nimetlerinle seni övenler, verdiğin nimetleri kabul edenler eyle ve bize nimetlerin devamını ihsan eyle.”
Kaynak: (Hakim, De’avat, No; 977; İbn Hıbban, Ed’ıye, No: 996.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)