Allah Korkusu

Allah Korkusu

 Hz. Davut (Allah'ın selamı üzerine olsun) kürsü üzerinde oturmuş Zebur okurken gözleri yerde sürünen kırmızı bir kurda ilişir ve içinden
"Acaba Allah'ın bu kurdu yaratmaktaki muradı ne ola ki?" diye düşünür.
Bunun üzerine Allah'ın izni ile dile gelen kurt O'na şöyle der;
"Ey Allah'ın Resulü! Her gün gündüzleri bin kere;
-Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber (Allah'ı noksanlıkların her türlüsünden tenzih ederim, hamd O'na mahsustur. O'ndan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür) demeyi Allah bana ilham etti.
Geceleri ise yine bin kere;
-Allahumme salli ala seyyidina Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alaalihi ve sahbihi ve sellem (Allah'ım! Okuma-yazmasız Peygamberin olan Muhammed'e, O'nun soyundan gelenlere ve O'nun sahabilerine rahmet ve selam ihsan eyle) dememi ilham etti. Sen zikrederken neler söylüyorsan bana da bildir bende istifade edeyim."

 Bu sözleri işiten Hz. Davud Aleyhisselâm kırmızı kurdu küçümsediğine pişman olur, Allah'tan korkarak O'na tevbe eder ve dergâhına sığınır.

 Hz. İbrahim Aleyhisselâm işlediği bir günahı hatırlayınca baygınlık geçirir ve kalbinin çarpıntısı (neredeyse) bir mil uzaklıktan duyulurdu. Allah'ın emri ile bir gün kendisine Cebrail Aleyhisselâm gelir ve der ki, "Allah sana selam ediyor ve Dostundan korkan bir Dost gördün mü? diye soruyor.

Hz. İbrahim Aleyhisselâm Cebrail'e şöyle cevap verir;
"Ey Cebrail! Kusurum aklıma gelince ve cezasını da düşününce dostluğumu unutuyorum" der.

​ İşte peygamberlerin, velilerin ve salihlerin tutumu budur. Ötesini var sen düşün... (Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)