Dedikodudan Korunmak İçin Dua

Dedikodudan Korunmak İçin Dua

Dedikodu insanın ömrünün bir kısmını boşa geçirmesine neden olur. İnsan enerjisinin bir bölümü heba olur gider. Üstelik en kıymetli ömrümüzü günahla değiştirmiş oluruz.
Bize birisi gelse şu yılanı sana bedava vereceğim alır mısın? Dese alır mıyız? Önce zehirli mi diye sorarız. O da dese ki “eline alır almaz seni sokmaya başlar.” Kesinlikle almayız. Hâlbuki dedikodu zehirli yılandan çok daha kötüdür. Üstelik fiyatı da çok pahalıdır. Ömrümüzden, enerjimizden vererek günah alıyoruz.
Dedikodu, başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan genellikle de o kişinin aleyhine olan konuşmalardır. Dedikoduyu, kıskandığı için başkasının arkasından konuşmak olarak da tanımlayabiliriz. Dedikodu genellikle kişilerin birbirlerine olayı veya haberi anlatımı sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içerdiğinden gerçeği yansıtması mümkün değildir. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde ve küçük işyerlerinde dedikoduya daha fazla tanık olabilirsiniz.
Hakkınızda yapılacak dedikodular sizin aile saadetinizi ve huzurunuzu kaçırabilir. Dedikodular bazen ülkemizde ciddiye alındığında ve inanıldığında cinayetle biten vahşi sonuçlara bile yol açabiliyor. İnsanların size daha farklı bir gözle bakmasına neden olabilir. Dedikodu ne kadar kötü bir şey olsa da maalesef özellikle bayanlar arasında sıkça yapılmaktadır.

Dedikodu Ve Fitneden Korunma Duası 1

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ جَهَنَّمَ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ
Okunuşu: “Allahümme innî eûzü-bike min azâbi Cehenneme ve eûzü-bike min azâbil-kabri ve eûzü-bike min fitnetil Mesîhiddeccâl ve eûzü-bike min fitnetil mahyâ velmemâti.”
Anlamı: Allah’ım, cehennem azabından, kabir azabından, deccal fitnesinden, hayat ve Ölüm fitnesinden sana sığınırım. Ebû Dâvud, Salât 184, (984).]

Peygamber Efendimizin,
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ، وَتَرْكَ الْمُنْكَرَاتِ، وَحُبَّ الْمَسَاكِينِ، وَإِذَا أَرَدْتَ فِتْنَةَ قَوْمٍ فَتَوَفَّنِي غَيْرَ مَفْتُونٍ، وَأَسْأَلُكَ حُبَّكَ، وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ، وَحُبَّ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ
Okunuşu: “Allahümme innî es’elü-ke fiilel hayrât ve terkelmünkerât ve hubbel-mesâkin ve izâ eredte fitneten fî kavmî fe-teveffenî gayre meftûn ve es’eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve hubbe amalin yukarribuni ileyke”
Anlamı: Yâ Rabbî! Bana hayrlı işler yapmak, çirkin şeyleri terk etmek ve fakirleri sevmek nasip eyle! Kavmim arasında fitne çıkacağı istediğin zaman, fitneye karışmadan canımı al! Ya Rabbi, bana sevgini, seni sevenlerin sevgisini, sevgine yaklaştıracak amellerin sevgisini nasib et!
Duasını okuduğunu İmam-ı Muhammed bildirmiştir.

(Bu yazıda alıntılar vardır.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)