Borçlardan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

Borçlardan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

اَللّٰهُمَّ اكْفِن۪ى بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَاَغْنِن۪ى بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ

Okunuşu: “Allâhümme'kfinî bi-helâlike 'an harâmike, veğninî bi-fadlike 'ammen sivâke”
Anlamı: “Ey Allah’ım! Helâl kıldıklarını bana kâfi kılarak haram kıldıklarından beni muhafaza et, beni fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl!” (Tirmizî, Duâ, 110) Mahmud Sami Ramazanoğlu

Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem buyurdular:
“Sana bir dua öğreteyim mi ki, onunla dua edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar. De ki ey Muaz:

(اَللّٰهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِى الْمُلْكَ مَنْ تَشَآءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَآءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَآءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَآءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ) رَحْمٰنَ الدُّنْيَا وَاْلٰاخِرَةِ تُعْطِيهَا مَنْ تَشَاءُ وَتَمْنَعُهَا مَنْ تَشَاءُ اِرْحَمْنِى رَحْمَةً تُغْنِينِى بِهَا عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ
Tuhfetu’z-zakirin, 209 (Taberani’den).
Muhakkak Sen Her Şeye Kadirsin

“Ey mülkün maliki olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini aziz kılarsın, dilediğini zelil kılarsın. Hayır, senin elindedir. Muhakkak sen her şeye kadirsin.” (Al-i İmran suresi, 26)

“Ey dünya ve ahiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağni kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle.” (Heysemi, X, 186)

Borçlu olan kişi sabah namazından sonra üç yüz defa:

رَبَّنَا افْتَحْ بَيْنَنَا وَبَيْنَ قَوْمِنَا بِالْحَقِّ وَاَنْتَ خَيْرُ الْفَاتِحِينَ

“…Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adaletle hükmet! Sen hükmedenlerin en hayırlısısın.” (el-A’raf, 89) ayetini dua niyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda:

اَللّٰهُمَّ يَا مُفَتِّحَ الْاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنَا خَيْرَ الْبَابِ

“Ey kapıları açan Allah’ım! Bize en hayırlı kapıyı aç!” diye dua etmelidir. Böylece inayet-i ilahiyyeye nail olması umulur.


Mahmud Sami Ramazanoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)