Ümmetin Helakına Sebep Olacak Beş Şey

Ümmetin Helakına Sebep Olacak Beş Şey

1- Lânetleşme. Hz. Peygamber (s. a. s), Müslümanları rastgele lânet etmekten menetmiş, özellikle ashabının birbirine ve tabiat kuvvetlerine lânet etmelerini yasaklamıştır (Ebu Davud Edeb, 4908; Müslim, Birr, 80-87).
2- İçki içme. Allah’ü Teâlâ, içki içene, içirene, alıp satana, yapana, saklayana, taşıyana, kendisine götürülene ve parasını yiyene lanet etti. [İbni Mace]
3- İpekli giyme. İpek erkeğe haramdır. Ancak elbisedeki dört parmak enindeki ipek şeritler, mesela dört parmak enindeki ipek kravat caizdir. İpek gömlek ve ipek elbise erkeğe haramdır.
4- Çalgı. Bir evden kulağına gelen def ve başkaca çalgı sesleri üzerine Rasûlullah Efendimiz aleyhisselâm, evde ne olduğunu sorar. “Düğün.” cevabını alınca: “Bu nikâhtır, sifâh (zinâ) değildir.” der.
5- Eşcinsellik. “Erkek erkekle, kadın kadınla yetinirse, ümmetim helâk olur”

“Ahir zamanda eşcinsel 3 kısım olur: Bir kısmı konuşmak ve yüze bakmakla, diğeri, kucaklaşmakla yetinir. Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar. Allah’ın laneti bunların üzerine olsun! Eğer ki tövbe ederlerse, tövbe edenin tövbesini Allah’ü Teâlâ kabul eder” HADİS-İ ŞERİF. (DEYLEMİ)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)