Peygamber Efendimizden Güzel yaşam Tavsiyeleri

Peygamber Efendimizden Güzel yaşam Tavsiyeleri

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v. ) - Çörek otuna devam ediniz, zira çörek otunda ölümden başka her derde fayda vardır. - Daima taze yemeklerden yiyiniz... Buzdolaplarımız Peygamberimizin (SAV) bu yöndeki uygulamasını ve tavsiyesini yerine getirmemiz noktasında hepimizi tembelliğe sürüklüyor. Haftalık ve aylık yemekler yiyoruz. Bedelini de sağlığımızla ödüyoruz.
- Çok sıcak ve çok soğuk yemeyiniz... Bu tavsiyeye uyanlar, sünnet-i seniyyeye göre yaşamış oluyorlar. Böylece sağlık sorunu yaşamıyorlar. - Çok çiğneyiniz, yavaş yiyiniz... Bu tavsiyeye riayet edersem hayatın akışına yetişemem; aç gözlülüğümü tatmin edemem diyenleri hastane kliniklerinin önlerinde sıra beklerken görüyor ya da oralarda görüşüyoruz.
- Yemeğe oturmadan evvel ve yemek yedikten sonra ellerinizi yıkayınız... Aile terbiyesi alanlar ancak bunu başarabiliyorlar. Hassasiyeti olmayanlar umursamıyorlar bile. - Yemekten daima iştahlı (tam doymadan) olarak kalkınız, çok yemeyiniz... Açgözlülük ne büyük bir musibettir, biliyor musunuz? Böylelerinin karınları doyar gözleri hiç doymaz. Gözün doyması için de kanaat ehli olmak gerek.
- Üzüm, hurma ve zeytin Allaha şükretmek için size afiyet ve kuvvet verir. Kuran-ı Kerimde bunlardan bahsediliyor olması dikkat çekici değil mi? Öyle ise, hem yiyelim ve hem de şükür ile gereğini eda edelim... - Yorulduğunuz zaman tatlı yiyiniz... Çünkü tatlı enerji takviyesinde bulunur.
- Kırık ve çatlak kâselerden yemek yemeyiniz, su da içmeyiniz... - Yemeklerde daima neşeli olunuz. Aile efradıyla birlikte yiyiniz. Misafir bulundurunuz. Yalnız yemek yemeyiniz... Şeytanları yemeğinize ortak etmeyiniz... Besmelesiz başlamayınız... Hamd ve şükürsüz sofradan kalkmayınız...
- Haftada iki gün (pazartesi, perşembe), ayda üç gün (her Arabî ayın 13. 14. 15. günlerinde) Oruç tutunuz; vücudunuz dinlensin... - Bal yiyiniz... Bin derde devadır.
- Çörek otu yiyiniz; ölümden gayrisine şifadır. - Sofralarınızdan sirkeyi eksik etmeyiniz; o ne güzel katık ve bereket sebebidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)