Aşkı Yüreklere Koyan, Allah Celle Celâlühü’dür.

Aşkı Yüreklere Koyan, Allah Celle Celâlühü’dür.

Birleşik Arap emirliklerine 4 yıllığına çalışmaya giden birinin hikâyesi. (Bu hikâye gerçektir Bilim kurgu filan değil.)
Başlangıçta ekonomik gücü yoktu ama sonrasında iyi bir servet edindi.
Babası takva sahibi bir insandı. İmamlık yapmıştı.
Ekonomik feraha eriştikten sonra, babasına “Babacığım artık evlenmek istiyorum!” Dedi.
“Bu kadar yılı bekâr olarak geçirdim. Artık evlilik zamanım geldi. Evleneceğim bayanı da senin seçmeni istiyorum. Ve hatta beklemeden nikâhımı da kıymanı istiyorum. Düğün günüm oraya vardığım gün olsun. Seçeceğin kişiyi de görmek istemiyorum!” dedi. Bu aslında gencin babasına olan güvenin bir göstergesiydi.
Elbette takva sahibi bir insan şunu bilir ki. Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem şöyle buyurdu; “Bir kadınla dört nedenden dolayı evlenilir. Zenginliği, güzelliği, soyu ve dini için. Siz dindar olanı seçiniz”. Adam oğlu için saliha, dindar bir eş seçti. Fakat fiziksel güzellik olarak mükemmel değildi.
Mısır Hava Alanı’nda karşılanıp duvaklı eşinin yanına götürüldü.
Sonunda odada eşiyle baş başa kaldı. Kız örtüsünü çıkarır çıkarmaz, adam hüsrana uğradı… Tam anlamıyla şok olmuştu. “Babamın benim için seçtiği kadın bu mu?” Güzel bir bayan değildi. Morali çok bozuldu. “Bu kadar yıldan sonra büyük bir heyecanla buraya geliyorum ve…” Bozuk bir moralle uyudu.
Eşinin göstermiş olduğu tepkiyi anlayan kadın; gecenin son üçte biri kısmanda kocasını uyandırmaya çalıştı ama kocası uyanmayı reddetti. Kadın tekrar denedi. Tekrar red cevabını aldı. Sonra eşinin yüzüne su serpeledi. Onu uyandırmak için...
Kocası uyandı ve eşi konuşmaya başladı.
“Ne kadar hayal kırıklığına uğradığı görebiliyorum. Güzel olmadığımın da farkındayım. Ama senin de Şunu bilmeni isterim ki evliliği sadece tek nedenden dolayı istedim… Peygamberimizin Sallallahü Aleyhi Vesellem’in bir Hadis-i Şerif’ini yerine getirmek…”
Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem şöyle buyuruyor; “Allah Celle Celâlühü gece namazı için uyanıp kendi eşini de uyandıran erkeğe merhamet etsin! Eğer eşi uyanmazsa uyandırmak için yüzüne su serpsin! Allah Celle Celâlühü eşinin teheccüde kaldıran hanıma da rahmet kapılarını açsın. Kadın kocasıyla birlikte namaz kılmaları için eşini uyandırsın. Eğer kocası uyanmazsa yüzüne su serpsin!''
Bayan, ''Vallahi bu dileğimi yerine getirdiğin için sana çok minnettarım! Bu hadisi uygulamayı son derece istiyordum. Ama çok güzel olmadığımın da farkında olduğumdan evlenebileceğim noktasında da ümidim yoktu. Lütfen hadisin geriye kalan kısmını şimdi benimle birlikte tamamlar mısın? Uyanıp bana namazda önderlik eder misin? Teheccüdü benimle kılar mısın?''
Uyandı ve namazı birlikte kıldılar ve sonrasında bu adam Allah Celle Celâlühü için yemin ediyor; “İmam olarak kıldırdığım teheccüdü bitirir bitirmez, O’na baktığımda sanki dünyanın en güzel kadını karşımdaydı.”
İşte bu hikâye hayatın ta kendisi… Sakın pembe dizilere ve filmlere bakıp aldanmayın!

Aşkı yüreklere koyan Allah Celle Celâlühü’dür. eğer sizler Allah Celle Celâlühü’ye itaat ederseniz. Allah Celle Celâlühü de sizleri birbirinize yâr kılar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)