Peygamberimiz Aleyhisselâm’ın Ümmeti İçin Korktuğu 5 Şey

Peygamberimiz Aleyhisselâm’ın Ümmeti İçin Korktuğu 5 Şey

 

Abdullah bin Ömer Radıyallahu Anh’ın rivâyet ettiği hadis-i şerifte:

Resûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem bize yönelerek şöyle buyurdu:

“Ey Muhâcirler cemaati! Beş şey vardır ki onlarla mübtelâ olduğunuzda, ben sizin o şeylere erişmenizden Allâh’ü Teâlâ’ya sığınırım.”

Onlar şunlardır:

 

01- Bir milletin içinde zinâ, fuhuş ortaya çıkıp nihâyet o millet bu suçu alenî olarak işlediğinde, mutlaka aralarında vebâ salgını (Bulaşıcı hastalıklar) ve daha önceki milletlerde vukû bulmamış başka hastalıklar yayılır.

02- Ölçü ve tartıyı eksik yapan her millet, mutlaka kıtlık, (bereketin kalkması) geçim sıkıntısı ve başlarındaki hükümdarların zulmü ile cezâlandırılır.

03- Mallarının zekâtını vermekten kaçınan her millet, mutlaka yağmurdan mahrum bırakılır (kuraklıkla cezalandırılır. Hattâ) hayvanları olmasa onlara hiç yağmur yağdırılmaz.

04- Allâh’ü Teâlâ’nın ahdini (emirlerini) ve Resûlü’nün sünnetini terk eden her milletin başına mutlaka Allah kendilerinden olmayan bir düşmanı musallat eder ve düşman o milletin elindekilerden bir kısmını alır.

05- İmamları Allâh’ü Teâlâ’nın Kitâbı ile amel etmeyip Allâh’ü Teâlâ’nın indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikçe, Allah Teâlâ onların hesâbını kendi aralarında görür.”

 

(İbn-i Mâce, Fiten, 22; Hâkim, IV, 583/8623)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)