Bu Dünya Hayatı Sadece Bir Oyun Ve Oyalanmadan İbarettir

Bu Dünya Hayatı Sadece Bir Oyun Ve Oyalanmadan İbarettir

 

·     Âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ Buyuruyor ki:

Bismillahirrahmanirrahim

“Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi Allah’ı zikirden alıkoymasın. Bunu kim yapıyorsa işte onlar hüsranda olanlardır.” (Münafikûn, 9)

“Ancak sizin mallarınız ve evlatlarınız bir fitnedir. Ve en büyük ecir Allah’ın yanındadır.” (Teğabun, 15)

 

Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. (Ankebut Sûresi, 64)

 

·     Rasûlullah Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem Buyuruyor ki:

“Benimle dünyanın hali ancak bir ağacın gölgesinde bir müddet dinlenip de bırakıp giden bir yolcu gibidir”. (Müsned-i Ahmed, Tirmizi, İbn-i Mace)

 

·     Hz. Hatice Radiyallahü Anha Buyuruyor ki:

يا إلاهي! اجعلني قريبًا من نفسك ومن تحب

ALLAH'ım! Beni, kendine ve sevdiğine yakın kıl...

 

·     "Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez. Gail olma ilme çalış, geçen günler geri gelmez." Süleyman Hilmi Tunahan Rahmetullahi Aleyh

 

·     "Şu dâr-ı dünya, meydan-ı imtihandır ve dâr-ı hizmettir. Lezzet ve ücret ve mükâfat yeri değildir." Bediüzzaman Rahmetullahi Aleyh

 

·     Kendini dünyalar kadar değerli zannederlere kısa bir not; dünya beş para etmiyor. Necip Fazıl Kısakürek Rahmetullahi Aleyh

 

Yalnız şu inceliğe dikkat etmek gerekiyor. Anlatılanlardan dünya kötülenmemiş, dünya sevgisi ve mal hırsı kötülenmiştir.

Dünya ve âhiret arasında bir tercih yapma mecburiyeti ortaya çıktığı zaman hiç tereddüt etmeden âhiret hayatının tercih edilmesi istenmiştir.

Burada dünya kötülenir veya hafife alınırken kozmik varlığı değil burada sürdürülen ve âhiret kaygısını geri planda bırakan hayat tarzı kastedilmiştir.

Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Buyuruyor ki:

 “Ademoğlunun iki dere malı olmuş olsa üçüncü bir dere daha ister. Ademoğlunun karın boşluğunu (içindeki hırsını) topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah tevbe edenlerin tevbesini kabul eder.” (Buhari; Müslim)

 

Dünya hayatı Kur’an-ı Kerim’de genellikle âhiret hayatı ile birlikte anılmış, bazan ikisi arasında karşılaştırma yapılarak âhiret hayatının üstün olduğu belirtilmiştir. Kur’an-ı Kerim’e göre, âhiret için amelleri engellemeyen ve aksatmayan dünya hayatı meşrû bir nimet, hatta saadettir. Nitekim Müslümanlar’ın, “Rabbimiz! Bize dünyada da âhirette de iyilik ver” diye dua etmeleri tavsiye edilmiştir. (el-Bakara, 201)

Geçici Dünya hayatı sonsuz ahireti kazanabilmek için eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı çok iyi kullanıp ahirette sonsuz mutululuğa kavuşmalıyız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)