Unutkanlığı Unutmak İçin Dualar


Unutkanlığı Unutmak İçin Dualar


اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا حِفْظَ الْمُرْسَلِينَ وَاِلْهَامَ اْلاَنْبِيَاءِ وَفَهْمَ اْلاَوْلِيَاءِ بِكَرَمِكَ يَا اَكْرَمَ اْلاَكْرَمِينَ وَبِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

Okunuşu: "Allahümme erzukna hıfzal-mürseliyn. Ve ilhamel-enbiyaa-i ve fehmel evliyaaa-i bi keramike ya ekramel ekramiyn ve bi rahmetike ya erhamer-rahimiyn."

Anlamı: Ey Allah’ım! Bizi Rasûllerin hafızası enbiyanın ilhamı evliyanın anlayışı ile rızıklandır. Ey Keremlilerin en Keremlisi! Ve Ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Allah’ım!

Bu duayı 40 gün sabah namazından önce evvelinde 7 Fatiha okuyarak 70 defa okuyan kimsenin unutkanlık hastalığı gider ve hafızası kuvvetli olur.

Unutmamak ve Anlayış Kabiliyeti İçin Okunacak Dua

اَللَّهُمَّ اَكْرِمْنَا فَهْمَ النَّبِيِّينَ وَحِفْظَ الْمُرْسَلِينَ وَإلْهَامَ الْمَلاَئِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ
ألْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ الْإِنْسَانَ وَعَلَّمَهُ الْبَيَانَ وَجَعَلَ الدُّنْيَا دَارَ الْإِ مْتِحَانِ
ألصَّلَاةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ مَنْبَغِ الْعِرْفَانِ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ الْعَامِلِينَ بِأَحْكَامِ الْقُرْآنَ

Okunuşu: Allahümme ekrimna fehmen nebiyyine ve hıfzel mürseline ve ilhame’l melaiketi’l mukarrabin. Elhamdülillâhillezî halegal insane allemehü’l beyane ve cealed dünya darel imtihan.Esselâtü vesselâmü ala nebbiyina Muhammedin menbeil irfani ve ala alihi ve ala alihi ve eshabihi’l amiline bi ahkâmi’l Kurani ala rasulina salavat.”
Anlamı: Allahım! Bizlere Nebilerinin anlayışını ve Elçilerinin hıfzını (hafıza) ver, Senin maiyetindeki meleklerin ilhamını lütfet.
İnsanı yaratan ona beyanı öğreten ve dünyayı imtihan yurdu kılan Allah'a hamd olsun.
Salat ve Selam irfan (derin bilgi) ın kaynağı Nebimiz Muhammed'in üzerine ve Kur'an'ın hükümleriyle amel eden şerefli ailesi ve arkadaşlarının (ashap) üzerine olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)