Gece Gündüz 24 Saat Zikretmekten Daha Faziletli Zikir


Gece Gündüz 24 Saat Zikretmekten Daha Faziletli Zikir

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا الله وَالله أَكْبَر عَدَدَ مَا عَلِمَ الله تَعَالَى وَزِنَةَ مَا عَلِمَ الله تَعَالَى وَمِلءَ مَا عَلِمَ الله تَعَالَى

Okunuşu: ''Sübhânallâhi ve'l hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil a'liyyil a'zim. a'dede mâ a'limillâhu te'âlâ ve zînete mâ a'limellâhu te'âlâ ve mil e mâ a'limellâhu te'âlâ''

Okunuşu: Allâh’ü Teâlâ'nın bildikleri sayısınca, Allâh’ü Teâlâ'nın bildiklerinin ağırlığı kadar ve Allâh’ü Teâlâ'nın bildikleri dolusunca Allah (bütün noksan sıfatlardan) münezzehtir. Bütün Hamdler Allâh’ü Teâlâ'ya mahsustur. Allâh’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur. Allah her şeyden büyüktür ve O çok yüce ve pek büyük Allâh'ın yardımı olmadan hiçbir güç ve kuvvet yoktur.
Anlamı: Allah’ü Teâlâ’nın bildirdikleri sayısınca, Allah’ü Teâlâ’u Tealanın bildiklerinin ağırlığınca ve Allah’ü Teâlâ’nın bildikleri dolusunca, Allah’ü Teâlâ’ya tesbih olsun. Allah’ü Teâlâ’ya hamdolsun. Allah’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilah yoktur. Allah’ü Teâlâ her şeyden büyüktür ve O çok yüce ve pek büyük Allah’ü Teâlâ’nın yardımı olmadan hiçbir güç kuvvet yoktur.
Kaynak: (Ebu'l-Leys es-Semernadî, Tenbîhü'l-ğafilîn, no:616, sh:406-407; Abdurrahmân ibni Mahlûf es-Se'âlibî, en-Nesâih, sh:276; Bu zikrin fazîleti hakkında bakınız, Heysemî, Mecma'u'z-zevâîd, 10/90)

Fazileti: İsrâfîl Aleyhisselâm Nebî Sallâllâhu Aleyhi Vesellem’e gelerek şöyle dedi: Yâ Muhammed! Şu duayı okuyan: Allâh'ı çok zikredenlerden yazılır, bu (tesbih ve zikirler kendisi için) gece gündüz (sürekli) zikrinden efdal olur, ayrıca kendisi için cennette büyük bir ağaç olur, kuru ağacın yaprakları döküldüğü gibi günahları kendisinden dökülür ve Allâh’ü Teâlâ o kişiye nazar (rahmetiyle tecellî) eder. Allâh’ü Teâlâ her kime nazar etmişse artık ona azap etmez.".

1. Allah’ü Teâlâ’yı çok zikredenlerden yazılır, bu tesbih ve zikirler kendisi için gece, gündüz 24 saat sürekli zikrinden efdal olur.
2. Cennette büyük bir ağaç olur.
3. Kuru ağacın yaprakları döküldüğü gibi okuyanın günahları dökülür.
4. Allah’ü Teâla bunu okuyan kişiye nazar eder.
5. Allâh-u Teâlâ her kime nazar etmişse artık ona azap etmez. İnşaallahüurrahman
Hergün 1 kere de olsa okuyalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)