Sığınma Duaları

Sığınma Duası 1

اَللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ، وَالْعَجْزِ وَالْكَسَـلِ، وَالْبُخْلِ وَالْجُبْنِ، وَضَلَعِ الدَّيْنِ وَغَلَبَةِ الرِّجَال
Okunuşu: Allâhümme innî eûzü bike mine’l-hemmi vel hazeni vel aczi vel keseli. Vel buhli. vel cübni dalîddeyni ğalebetir ricâli
Anlamı: “Allah’ım! Keder ve hüzünden, âcizlik ve tembellikten, cimrilik ve korkaklıktan, borcun belimi bükmesinden ve insanların bana üstün gelmesinden sana sığınırım.” Buhâri(7/158)


Sığınma Duası 2

اَللّهُمَّ إنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الجُبْنِ والْبُخلِ وَأَعوذُ بِكَ مِنْ أنْ أُرَدَّ إلى أرْذَلِ العُمُرِ وَأعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الدُّنْيَا، وأَعوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ القَبر

Okunuşu: “Allâhümme innî eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhl, ve eûzü bike min en uredde ilâ erzeli’l-umr, ve eûzü bike min fitneti’d-dünyâ, ve eûzü bike min fitneti’l-kabr.
Anlamı: Allah’ım! Korkaklıktan, cimrilikten sana sığınırım. Erzel-i ömürden (bunaklık günlerinden) sana sığınırım. Dünya fitnesinden sana sığınırım. Kabir fitnesinden sana sığınırım.” (Buhârî, Cihâd 25, Daavât 37, 41, 44. Ayrıca bk. Müslim, Zikir 50, 52; Nesâî, İstiâze 5, 6, 27, 39; İbni Mâce, Duâ 3)


Sığınma Duası 3

"اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنَّ لَكَ الْحَمْدَ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ وَحْدَكَ لاَشَرِيكَ لَكَ، الْمَنَّانُ، يَا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ يَاذَا الْجَلاَلِ وَاْلإِكْرَامِ، يَاحَيُّ يَا قَيُّومُ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ" (أهل السنن)


Okunuşu: Allahümme inni eselüke bi enne lekel hamde Lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerike lekel mennânü ya bediâssemâvâti vel erdı ya zel celâlli vel ikrâm, ya Hayyü ya kayyûmü! İnnî eselükel cennete ve eûzü bike minennâr.

Anlamı: "Allah’ım! Senden istiyorum. Çünkü hamd sana mahsustur. Senden başka ibadete layık ilah yoktur. Sen teksin senin ortağın yoktur. Sen Mennan
(çok ihsan eden)sin. Ey gökleri ve yerleri en güzel şekilde yaratan, büyüklük ve ikram sahibi, el-Hay (ezeli ve ebedi diri olan), el-Kayyum (bizatihi kaim ve başka tüm varlıkları ayakta tutan, onları yönetip gözeten) Allah’ım! Senden cenneti istiyorum ve cehennemden sana sığınıyorum."

(Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mace, Nesei sahih senedle rivayet ettiler.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)