Medet ey Rabbim! Medet

Medet ey gizli açık her halimizi bilen!

Medet ey hayat ve kaderimize hükmeden!

 

Medet ey ilk kapı ve ilk-son merci; Senden ayrı düştüğümüz şu meş’um dönemde hiç kimse imdadımıza koşmadı; feryadımızı duyup şefkatle el uzatan da olmadı; hep hicran la inledik ve hasretle yutkunup durduk. Eyyub Aleyhisselâm’a hayatının ırmağının çağı göründüğü, Yakub Aleyhisselâm’a Aleyhisselâm’ın gömleğinden kokular gelip ulaştırdığın gibi, Senin çok sevdiğin Nebin Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem gibi derdimizi, tasamızı, dağınıklığımızı, Sana arz ediyor ve rahmetini bekliyoruz, Ya Rabbbi!

 

Herkes kapılarını yüzümüze kapadı çığlıklarımıza kulak tıkadılar ama Senin kapıların müracaat eden herkese açık, lütuf ve ihsanların sağanak sağanak…

 

Ey çaresizlerin çare kapısı ve yardımcısı olan ve sonsuz güce sahip olan Allah’ım! Yoldan çıktık, ufkumuzu ve hayatımızı kararttık, günahlar işledik ama asla sana şirk koşmadık, şaşırdık şeytana uyduk senin emirlerine uymadık, ama çok pişmanız ve perişanız, senin affedici olduğunu bildiğimiz için kapına geldik.

Ey bizi asla terk etmeyen hatalarımıza rağmen bizi seven affeden Allah’ım! Bize merhamet et, İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan bizi kurtar, bize çıkış yolunu göster ve kalplerimizi dirilt.

 

Bizlerin kalplerini Senin ve sevdiklerinin sevgisiyle öylesine doldur ki, o sevgi bizi sana yaklaştırsın, Senin rızanı kazandıracak ameller işletsin. Bundan sonraki yaşamımız senin rızan üzere olsun.

Âmîn!

 

(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)