Anne-Babanın Hakkını Ödemek İçin Okunacak Mühim Bir Dua


Anne-Babanın Hakkını Ödemek İçin Okunacak Mühim Bir Dua

Ali ibni Ehi Talib Radıyallahu Anh’dan rivayet edilen bir hadıs-i şerifte şöyle buyrulmuş­tur:
Bir kimse bu duayı okursa; anne-babasının kendi­si üzerinde olan tüm haklarını eda etmiş (ödemiş) olur. Allah’ü Teâlâ onun mükâfatını cennet yapar ve Musa Aleyhisselâm’a verilen sevabın mislini verir.

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَرَبِّ الْأَرَضِينَ رَبِّ الْعَٰلَمِينَ، وَلَهُ الْكِبْرِيَآءُ فِى السَّمٰوٰتِ  وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ اللْعَزِيزُ الْحَكِيمُ، الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَرَبِّ الْأَرَضِينَ رَبِّ الْعَٰلَمِينَ، وَلَهُ العَظَمَةُ فِي السَّمَٰوَٰتِ  وَالْأَرضِ وَهُوَ اللْعَزِيزُ الْحَكِيمُ،، لله الْمُلكُ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَهُوَ اللْعَزِيزُ الْحَكِيمُ، اَللَهمَ اَجعَل ثَوَابَهَا لِوَالِدَيَّ
Okunuşu: Elhamdülillâhi rabbissemâvâti ve rabbil eradîne rabbil âlemîn. Ve lehül kibriyâu fissemâvâti vel ardı ve hüvel azîzül hakîm. Elhamdülillâhi rabbissemâvâti ve rabbil eradîne rabbil âlemîn. Ve lehül azametü fissemâvâti vel ardı ve hüvel azîzül hakîm. Lillâhil mülkü rabbissemâvâti ve hüvel azîzül hakîm. Allâhümmec-al sevâbehâ livâlideyy.

Anlamı: Göklerde ve yerde (eserleri aşikâr olduğu üzere, mülk ve saltanat, hiçbir şeye boyun eğmeyen bir yücelik ve) büyüklük ancak O'na aittir. (Hiç yenilmeyecek yegâne güç sahibi olan) Aziz de, (kaza ve kaderlerinin tümünde hikmet ve isabetli olan) Hâkim de ancak O'dur. Ey Allah’ım! Bunun sevabını anne ve babama ulaştır.

Kaynak: (Ahmed Ziyaüddin el-Gümüşhanevi, Mecmu'atü'l-ahzab, -Şazelf cildi- 1/262-263)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)