İslamda Tesettür

İslamda Tesettür

Tesettür sadece başı kapatmak değil bütün bedeni Allah’ımızın emrettiği gibi korumak saklamaktır. Tesettür bayanlara ait bir şey de değildir; erkeklerin de tesettürü göz kapaklarıdır. Tesettür vücut hatlarını belli etmeyecek kadar bol ve Allah’ımızın emrettiği gibi giyinmektir.
Maalesef şimdiki birçok hanım kardeşim ve ablalarımız kapanmayı sadece başı örtmek anlamında algılıyor. Bazı erkek kardeşlerim, abilerim de tesettürün sadece bayanlara has bir şey olduğunu sanıyorlar.
Tesettür bayanlar ve erkekler içinde geçerli bir kavramdır.
Hanım kardeşlerim, ablalarım tesettürü:
"Armine, Vakko vb." yerlerden alınan kapanmak zannedilen giysilerden ibaret sanıyor. Hâlbuki bu tesettür; Nur Sûresi 31. Ayetteki Allah’ımızın emrettiği gibi olmalıdır. Renkli dikkat çekici elbiseler değil, dikkat çekmeyen ve bol elbiseler olması lâzımdır.
Unutmayınız!
Tesettür:
“— Bana bakma!” demektir;
“— Bana bakmadan geçme!” demek değildir.
Erkek tesettürsüz olunca, tesettürlü bayana bile bakıyorlar. Onlar da ayrı bir şey ama bizim üstümüze düşen; Allah’ımızın emrettiğini yapıp, nehyettiklerinden kaçınmamız gerekir.

Değerli olan bir eşya vb. şeyler saklanır, saklanmalıdır. İffet, namus ve bayanlar değerli oldukları için tesettür ile kendilerini saklamalıdır helallerine...
Bir bayanın en güzel makyajı abdest olmalıdır. Çünkü abdest temizler, abdest güzelleştirir. Bir bayanın yüzünü güzelleştiren tek şey secde izidir. Bir erkeğin de yüzünü güzelleştiren şeylerden bir kaçı da sakalı ve alnındaki secde izidir.
Hz. Fatma Radıyallahü Anha annemiz, namahrem görmesin diye:
“— Beni gece gömün!” derken;
Şimdiki bazı bayanlar:
“— Beni görsünler, beni sevsinler, bana baksınlar…” diye sürmediği kimyasal, giymediği dar ve açık elbise bırakmıyor.
Anadan doğduğumuz şekle doğru gitmekteyiz.
Maalesef zamanında annelerimize yapılan başörtüsü zulümleri kapalılıkları yüzünden değil miydi?
(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)