Semaları Ve Yerleri Titreten İsmi Azam Duası


Semaları Ve Yerleri Titreten İsmi Azam Duası

Hazreti İsa Aleyhisselâm’ı öldürmek için toplanan Yahudilere karşı Cebrail Aleyhisselâm gelip İsa Aleyhisselâm’a bu duayı öğretti.

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أَسْأَلُكَ بِسْمِكَ الأحَدُ الْأَعَزِّ، وَأَدْعُوكَ اَللَّهُمَّ بِاسْمِكَ العَظِيمْ الْوِتْرِ، وَأَدْعُوكَ اَللَّهُمَّ بِاسْمِكَ الْكَبِيرِ الْمُتَعَالِي، الَّذِي مَلَأَ الْأَرْكَانَ كُلَّهَا، أَنْ تَكْشِفَ عَنِّي ضُرَّ مَا أصْبَحْتُ وَمَا أمْسَيْتُ فِيهِ

Okunuşu: “Allahümme inni es’elüke bismikel ehadil e’azz. Ve  ed’üke allahümme bismikel azıymil vitr. Ve ed’üke allahümme bismikel kebiril müte’alillezi mele’el erkâne küllehâ en tekşife anni durra mâ sabahtü ve mâ emseytü fih.”

Manası: “Ey yüce Rabbim’Ehad ismin ile senden istiyorum. Allah’ım! Azim isminle sana yalvarıyorum. Allah’ım, kâinatın her zerresinde varlığını hissettiğim yüce kebir ismin hürmetine sabahlayıp akşamladığım zaman içinde üzerime gelecek her türlü belayı benden uzaklaştır.”

Fazileti: İsa Aleyhisselâm bu duayı okuyunca Allah Teala yahudilerin gözlerinden  onu gizleyip, semaya kaldırdı. peygamberimiz şöyle Muhammed’in canı kudret elinde bulunan Allah’a yemin ederim ki, her kim bu duayı okursa Arş-ı Ala ve yedi kat gökleri ve yedi kat yerleri tirtir titrer ve Allahü Teala meleklere:
 “Bu kulumun dünyevi ve uhrevi muradını verdim, sizlerde şahid olun.” buyurur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)