Teravih, Ramazan’ın Tacıdır


Teravih, Ramazan’ın Tacıdır

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Ey iman eden kullarım! Şüphesiz, benim arzım geniştir. O halde (nerede güven içinde olacaksanız orada) yalnız bana kulluk edin.” (Ankebût, 56)

Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem buyurdular:

“Kim, inanarak ve sevâbını Allâh’tan umarak Ramazan gecelerini ihyâ ederse, geçmiş günâhları affolunur.” (Buhârî, Terâvih, 1; Muvatta’, es-Salât fi’r-Ramazân, 2)

Hz. Âişe Radiyallahü Anha şöyle anlatır:

“Bir gece Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem Mescidde teravih namazı kıldı. İnsanlar da ona tâbî olarak namaz kıldı, ikinci gece yine kıldı, o gece cemaat çoğaldı. Daha sonra üçüncü veya dördüncü gece cemaat toplandı, fakat Rasûlullah Sallallahü Aleyhi Vesellem mescide çıkmadı. Sabah olunca:

“‒Gece toplandığınızı gördüm, ama teravih namazının size farz kılınmasından korktuğum için çıkıp size teravih kıldırmadım.” buyurdu. Bu hadise Ramazanda olmuştu.” (Muvatta’, es-Salât fi’r-Ramazân, 1) Teravih namazı cemaatle kılınmaya ilk defâ Hz. Ömer (ra) zamanında başlamıştır.

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Mâcid: Şanı yüce olan, keremi bol olan, yardımı çok olan, in’âm ve ihsânı bol olan demektir.

Kısa Günün Kârı
Ramazan gecelerini terâvih namazıyla nurlandıralım.

Lügatçe
arz: 1. Dünya, yer, yerküre, yeryüzü. 2 Sunma, sunum, sunmak.
ihya: 1. Diriltme, diriltilme, canlandırma. 2. Taze can verircesine iyilik, lütfetme. 3. Yeniden kuvvetlendirme. 4. Uyandırma, canlandırma, tazelik verme.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)