Kötülüklerden Büyüden, Büyücüden Zararlı Hayvanlardan Ateşten Kötü Niyetli İnsanlardan Ve Cinlerden Koruyan Dua


Kötülüklerden Büyüden, Büyücüden Zararlı Hayvanlardan Ateşten Kötü Niyetli İnsanlardan Ve Cinlerden Koruyan Dua

أعُوذُ بِكَلِمَـاتِ اللهِ التَّامَّاتِ، الَّتِي لَا يُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَلَا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ، وبَرَأَ وذَرَأَ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَعْرُجُ فِيهَا، وَمِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ فِي الأرْضِ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَخْرُجُ مِنْهَا، وَمِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّيْلِ والنَّهَارِ، ومِنْ شَرِّ كُلِّ طَارِقٍ إلاَّ طَارِقاً يَطْرُقُ بِخَيْرٍ يَا رَحْمٰنُ

Oknuşu: Eûzü bi kelimâtillâhittâmmati, elletî Lâ yücâvizühünne berrün velâ fâcirün min şerri mâ halaka ve berae ve zerae, ve min şerri mâ yenzilü minessemâi ve min şerri mâ ya'rucü fîhâ ve min şerri mâ zerae fil ardi ve min şerri mâ yahrücü minhâ, ve min şerri fitenil leyli vennehâri ve min şerri külli târıkin illâ târikan yetruku bi hayrin yâ Rahmanu.
Anlamı: Allah'ın yarattığı, zürriyet hâlinde her tarafa saçtığı ve kusursuz meydana getirdiği şeylerin şerrinden, gökten inen ve oraya yükselen şeylerin şerrinden, Allah'ü Teâlâ’nın yerde yarattığı ve yerden çıkan şeylerin şerrinden, gece ve gündüzün fitnelerinden, -hayırla gelenler müstesna- meydana gelen hâdiselerin şerrinden, ne bir iyinin ne de bir kötünün kendilerini aşamayacağı, Allah'ın kusursuz kelamlarına (ayetlerine yani Kur'an-ı Kerim’e) sığınırım. "Yâ Rahmân!

Allah Resûlü Sallallâhu Aleyhi Vesellem şeytandan korkulduğunda şu duayı talim ederek bize tahassun yolunu göstermektedir:

(En az 7 kere okunması tavsiye edilmiştir.)

Kaynak: (Mecmuatül Ahzab S. 579)

Yorumlar

  1. Es Selamu aleykum bu duanın latın harflerıyle okunusunda yanlıslık var duzeltır mısınız. fil ardi ve min yahrücü minha yazılmış ancak "fil ardi ve min şerri yahrücü minha "olması lazım oradaki "min şerri" atlanmış

    YanıtlaSil
  2. baska yanlıslarda var .Okunus olarak dogrusu su sekılde olmalı "Euzü bi kelimatillahittammâti elleti La yücâvizühünne berrün vela facirün min şerri ma halaga ve berae ve zerae, ve min şerri ma yenzilü minessemai ve min şerri ma ya'rucü fiyha ve min şerri ma zerae fil ardi ve min şerri ma yahrücü minha, ve min şerri fitenetil leyli ven nehar ve min şerri külli tarıgin illa tarigan yetrugu bi hayrin ya Rahmanu."

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)