Receb Ayı Tebriği ve Receb Ayının Faziletleri

Receb Ayı Tebriği ve Receb Ayının Faziletleri



       Nebi SallAllah’ü Aleyhi Vesellem buyurdu ki: “Receb ayı, Allah’ü Teâlâ’nın seçtiği aylardandır. O Allah’ü Teâlâ’nın ayıdır. Receb ayına tazim eden kişi, gerçekten Allah’ü Teâlâ’nın emrini büyük tutmuş olur. Allah’ü Teâlâ’nın emrine değer vereni de, O, naîm cennetlerine girdirir ve kendisi hakkında en büyük rızasını kesinleştirir.” (Şuâbül Îman)

       Resûlullah SallAllah’ü Aleyhi Vesellem buyurdu ki: “Allah’ü Teâlâ Receb’in her gecesinde: ‘Receb Benim ayımdır, kul Benim kulumdur, rahmet de Benim rahmetimdir, fazl-ı kerem Benim (kudret) elimdedir. Bu ayda Benden af isteyeni mağfiret ederim, bunda Benden bir şey isteyene de veririm’ buyurur.” (Nüzhet’ül Mecâlis /)

       Diğer bir Hadis-i Şerif’te: “Receb’in ilk günü oruç tu­tanın orucu, bir yıllık oruca eşittir. Yedi gün oruç tutana, cehennemin yedi kapısı kapanır. Sekiz gün oruç tutana cennetin sekiz kapısı açılır Dokuz gün oruç tutanın, Allah’ü Teâlâ günahını sevaba çevirir. On gün oruç tutana gökyüzü tarafından bir ses: “Senin geçmiş günahların mağfiret olundu” buyuruldu.
       Şeyhü’l-İmâm Hibbetullah’ın bildirdiği Hadis -i Şerifte: “Bir kimse Receb’in ilk günü oruç tutsa, Allah’ü Teâlâ onun bu orucunu, yetmiş yıllık günahına kefaret eder. On beş gün oruç tutsa, Allah’ü Teâlâ kıyamet gününde onun hesabını kolay görür. Receb ayından otuz gün oruç tutana, Allah’ü Teâlâ rıza beratı ve hücceti ihsan eder. Onu az abdan korur” buyuruldu.

Bir ihtiyar, Resûlullâh Sallallah’ü Aleyhi Vesellem’in Receb ayının fazîleti hakkındaki beyanlarından sonra: “Yâ Resûlallâh Sallallah’ü Aleyhi Vesellem! Ben ihtiyarım, Receb ayının hepsini tutamam.” dediğinde: “Sen Receb’in evvel günü, ortası ve ahir günü oruçlu ol, cümlesini oruç tutmuş gibi olursun.” buyurmuşlardır.

Enes bin Mâlik’in Radiyallahü Anh bildirdiği Hadis-i Şerifte: “Cennette bir köşk vardır. Ona ancak Receb ayını oruç tutmakla geçirenler girer.” buyuruldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)