E-Posta Adresiniz Olsaydı…

E-Posta Adresiniz Olsaydı…

İşsiz bir adam, temizlik işleri için Microsoft’a başvurur. İnsan Kaynakları'ndaki yetkililer, bir ön görüşmenin ardından test (yeri temizlemek) yaparlar ve:
- "İşe alındınız, e-posta adresini verin ve size başvuru formunu gönderelim, aynı zamanda işe başlamak için geleceğiniz günü bildirelim!" derler.

Adam çaresiz, bilgisayarının ve dolayısı ile e-posta adresinin olmadığını söyler. Yetkililer onun adına üzüldüklerini, fakat e-posta adresi yoksa kendisinin de var olmadığını ve kendisi de olmadığı için işe alınamayacağını söylerler.

Adam umutsuzca, ne yapacağını bilmeden, cebinde sadece 10 $ ile binadan çıkar. Ardından bir markete girerek 10 kiloluk bir kasa domates alır. Kapı kapı dolaşarak, 2 saat içerisinde sermayesini ikiye katlar. İşlemi birkaç kez daha tekrar eder ve akşam eve döndüğünde cebinde 60 $’i vardır.

Bu şekilde yaşayabileceğine kanaat getirir; her sabah erkenden evinden çıkar ve akşam geç saatlere kadar çalışır; her gün parasını üçe-dörde katlar. Az bir zaman sonra, bir el arabası alır, bunu bir kamyonla değiştirir ve bir süre sonra artık, birçok araçtan oluşan bir nakliye şirketi sahibidir.

Beş sene geçer. Adamımız Birleşik Devletler'in en büyük gıda nakliye şirketlerinden bir tanesinin sahibidir. Artık ailesini ve geleceğini daha çok düşünmektedir. Genel hayat sigortası yaptırmaya karar verir. Bir sigorta şirketini arar, kendine uygun bir plan seçer ve konuşma biterken, sigortacı, teklifi gönderebilmek için adamın e-posta adresini ister.

Adam e-posta adresinin olmadığını söyler. Sigortacı şaşırır:
- "Hayret, e-posta adresiniz yok ve bu hanedanlığı kurabildiniz. Düşünün, ya bir de e-posta adresiniz olsaydı kim bilir ne olurdunuz?"

Adam düşünür ve şu cevabı verir:

- "Ne olacaktı, Microsoft’ta temizlikçi olurdum!"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)