Suriye savaşı neden bitmiyor?

Suriye savaşı neden bitmiyor?

Önce Sabah Gazetesi’nde çıkan bir haberi naklediyoruz:

Yıllardır devam eden Suriye savaşında taraflarından hiçbiri diğerine üstünlük kurabilmiş değil. Savaş kaybedeni bölgede yaşayanlar, kazanan ise silah şirketi...

Binlerce insanın katledildiği ve vahşice kimyasal silahların kullanıldığı Suriye savaşı silah üreticilerini ihya etti. 5 silah firmasının değeri 6 yılda yüzde 120 artarak 330 milyar dolara çıktı
ABD'nin en önemli beş büyük savunma sanayii ve silah üreticisi şirketinin 2011 yılı başında 150.2 milyar dolar olan piyasa değeri, 6 yıl içinde yüzde 120 artarak 330.7 milyar dolara ulaştı.
ABD'li 5 büyük silah üreticisinin savaş boyunca değişen değerleri şöyle sıralandı:

Piyasa değerleri ikiye katladı

Şirket
18.02.2011
07.04.2017
Değişim %
Lockheed Martin
28.6
78.3
173.7 milyar dolar
Northrop Grumman
20.1
41.7
107.5 milyar dolar
Raytheon
18.7
44.8
139.5 milyar dolar
Boeing
53.7
108.8
102.6 milyar dolar
Genaral Dynamics
29.1
57.1
96.2 milyar dolar
Toplam
150.2
330.7
120.1 milyar dolar

Silahların Yüzde 56'sı Abd Ve Rusya'dan

Ortadoğu'daki kaos, silah ihracatçısı ülkelerin de ekmeğine yağ sürdü. ABD ve Rusya, ağır silah ihracatının yüzde 56'sını gerçekleştirirken 2012-2016 döneminde dünyanın en çok silah ihraç eden ülkeleri oldu. Silah ithalatının en çok arttığı bölgeler ise Ortadoğu ve Asya oldu. (Sabah)

Buraya kadar anlatılanlar doğru... Ama çok az! Çünkü hangi ülkenin hangi şirketin, hangi kişilerin ne kadar silah imal edip sattığını bilmek çok zor… Çünkü bunların çoğu kayıt dışı. Kayıt altındakiler de zaten gerçek beyan değil! Her kurum menfaat icabı istatistiklerle de oynuyor…

Gelelim Suriye Savaşının Bitmemesinin Temel Nedeni

Silah şirketlerinin kazanç tablosu nedenlerden bir tanesi ama temel neden değil!
Siyonizm ve Haçlı ittifakının amaçları asıl nedendir. Çünkü Türkiye ile İslam ülkelerinin tek ümmet olmasını önlemek için İran Körfezi’nden Akdeniz’e kadar bir hat çekmek istiyorlar.
Eğer “Türkiye ile İslâm ülkelerinin arasına Koyu İslam düşman bir Marksist devlet yerleştirebilirlerse” bu hedeflerini gerçekleştirecekler.
Zaten Osmanlı Devleti de bunun için yıkıldı. Bunca Osmanlı düşmanlığı onun için yapılıyor. Osmanlı’nın Dirilişi önlenmek isteniyor.
Suriye Savaş’ının önemi çok büyüktür. Irak’tan Akdeniz’e uzanan İslam Dünyasını ikiye bölecek Marksist Ateist bir devlet kurdurulabilirse Suriye Savaşı hemen biter. Osmanlı Devleti’nin diriliş hayalleri ve İslâm ümmetinin halifesini seçerek Ümmetin birliği hayalleri de tarihe gömülür. Büyük İsrail de kolayca kurulur.
Büyük İsrail ve Haçlı Birliğine karşı Zayıf ve korumasız kalan küçük İslam ülkeleri de petrollerini sudan ucuz fiyata Büyük İsrail’e ve batı ülkelerine ikram etmek zorunda kalır. Aralarına sokulan fitnelerle sürekli birbirleriyle savaştırılarak bütün paralarını Siyonist Haçlı ittifakına vermek zorunda kalırlar.
İşte Suriye ve ırak savaşı bunun için bitmiyor. Terör örgütleri Pkk, Pyd, İşid gibi kanlı terör örgütleri bunun için kuruluyor. Daha yenileri de kurulacak.
İran da İslam ülkelerine Şiilik ihraç ederek İslam Dünyasını bölmeye çalıştığından dolayı ABD ve AB tarafından teşvik edilerek şımartılıyor.
Şunu kesin bir dille belirtelim. Eğer yukarıda anlattığımız Marksist devlet kurdurulursa Ne Sünni kalır ne Şia… Herkes aklını başına alsın!
Ey İran uyan! Sünnilik yıkılırsa Şiilik ayakta mı kalacak? Öyle bir şey yok… Kazanan Siyonizm ve Haçlı olacak… Zaten bu anlamsız savaşlardan hep onlar kazanıyor…
Hani Merhum Nasreddin Hoca mübarek ne demiş?
“Yorgan gitti, kavga bitti…”
Müslümanlar acilen uyanmalı; teröre, ırkçılığa, mezhepçilik fitnesine düşmemeli…

Hoçça kalın dostça kalın sevgili kardeşlerim! Allah’ü Teâla İslam dünyasının halifesini seçmesini, bilim ve teknolojide ileri gitmesini, tek ümmet olmasını dünyada lider olmasına yardım etsin! Âmin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)