Çocuklarını Haramdan Koruyan Adam

Çocuklarını Haramdan Koruyan Adam

            Çocuklarını çok seven bir babaydı. Her sabah erkenden kalkar, camiye koşar, ama giderken de çocuklarını rahatsız etmemeğe dikkat ederdi. 
Camide Peygamberimizin okuduğu Kuran'ı huzurla dinler, herkesten sonra çıkardı.

            Ne var ki, birkaç gündür, bu halini terk etmişti. Sabah namazında Peygamberimiz selam verince tesbih dualarını ancak yapıyor, okunan sın Kuran'ı dinlemeden aceleyle çıkıp gidiyordu. 
Bu alışmadık hali, birkaç gün devam edince Peygamberimiz yanına çağırıp sordu:

            -Sen camiye herkesten önce gelir, yine herkesten sonra çıkardın. Ama görüyorum ki birkaç gündür sonra bir hal oldu. Herkesten sonra geliyor ama herkesten önce de camiyi terk ediyorsun. Sanki dışarıda acele bir iş yapıyormuş gibi telaşlı bir halin var?
            Hem mahcup hem de üzüntülü olan baba bunun sebebini şöyle anlattı:
            -Ya Rasulullah! Şimdi hurmaların dallar da olgunlaşarak yerlere düştüğü bir sıcak mevsimin içindeyiz. Komşumun avlusunda ki hurma ağaçlarının dalları bizim evin avlusuna sarkmış durumda. Geceleri bu dallardan avluya düşen hurmalar, sabaha kadar çoğalıyor. Ben sabah namazı için buraya gelirken hurmalar ayaklarıma takılacak kadar çoğalmış hissediyorum. Namazdan sonra hemen çıkıp gitmezsem çocuklarım kalkacak, komşumun avlumuza dökülmüş bize haram hurmalarını yiyecekler. Hâlbuki ben çocuklarıma haram yedirmeyeceğime dair Allah'a söz vermiştim. Bu sebeple, namazdan sonra beklemeden kalkıp gidiyorum, çocuklar uyanıp da avluya çıkmadan dökülen hurmaları toplayıp komşumun avlusuna atıyorum.
            Böylece çocuklarım hem haram yememiş oluyorlar hem de komşuyu rahatsız etmekten uzak kalıyorlar. Aceleyle çıkışımın sebebi budur.
            Peygamberimiz, Ebu'd-Derda adında ki bu sahabeyi tebrik etti. Çocuklarına haram yedirmediği için kendisine hayır duada bulundu. (Alıntı)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)