Darbeler Neden Olur Darbelerden Hangi Dersler Çıkarılmalı?

Darbeler Neden Olur Darbelerden Hangi Dersler Çıkarılmalı?

Darbe bir ülkeyi en kısa yoldan ele geçirme yöntemidir. Kendi isteğiniz yönetim başa geçti mi artık o ülke sizin demektir. Çünkü o yönetim sizin çıkarlarınızı korur. Bütün savaşların ve darbelerin sebebi iktisadidir. Yani çıkar meselesi…
Elbette kültürel sebepler de vardır ama kültürel sebeplerin arkasında da iktisadi sebepler yatar. Örnek verecek olursak Afrika, Amerika, Asya ülkelerinin çoğu Hristiyanlaştırılmıştır. Sebebi ora halklarını ıslah etme değil; sömürmektir. Zaten Avrupalı kendi Kiliseye gitmiyor; diğer ülkelerin dini ile neden uğraşsın ki… Nitekim Afrikalı Jomo Kenyatta; “Beyaz adam geldiğinde, bizim topraklarımız, onların ellerinde İncil vardı. İncil’i verip bizi uyuttular; gözlerimizi açtığımızda İncil bizim elimizde, topraklarımız onlardaydı!” demiştir.
Hiçbir darbe İsrail, İngiltere ve ABD desteği olmadan yapılamaz ve başarılamaz. Başarılı ve başarısız darbelerin arkasında her zaman bu güçler vardır. Osmanlı devleti yıkıldığından beri dünyayı bu güçler yönetiyor. Patron Siyonist İsrail emrediyor, İngiltere planlıyor, ABD jandarmalık yaparak uyguluyor. Her darbe girişiminde olduğu gibi 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde de cemaat gibi birçok iç dinamikler kullanılmıştır. Bu sadece bir cemaate indirgenemez. Daha başka birçok “Dış uzantılar” mevcuttur.
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem Mekke’yi kimseye zarar vermeden fethetmiştir. Belki daha erkenden de fethedebilirdi. Ama Müslümanlardan ve müşriklerden oluk oluk kan akardı. Kan dökülmediği için o müşriklerin tamamına yakını Müslüman olarak Allah yoluna girdi ve Allah yolunda inanılmaz başarılar kazandılar ve İslâmiyet’e hizmet ettiler. Misal verecek olursak; en azılı İslâm düşmanı Ebu Cehil’in oğlu İkrime hazretleri Müslüman olmuş ve çok güzel hizmetler yaparak şehit olmuştur.
Darbe anında bir masumun bile canı yansa o kul hakkının altından kimse kalkamaz. Nasıl ki askerlerin sivillere ateş açması yanlışsa sivillerin askerleri linç girişimi de yanlıştır.

Darbelerin oluş nedenleri
1- Türkiye’de çıkarı olan güçler Türkiye’de kendi istedikleri yönetimi oluşturarak çıkarlarına daha kolay ulaşacaklarını umuyorlar. Türkiye’nin tekrar IMF (International Monetary Fund)’nin boyunduruğuna girmesini istiyorlar. Türkiye’de sanayi üretiminin durdurulması, Türkiye’nin üretici değil sadece tüketici olması, amaçlanıyor. Egemen güçler hem Pazar kaybetmek, hem yeni rakip istemiyor.
2- Türkiye’nin gösterdiği ekonomik gelişmeyi istemiyorlar. Türkiye ekonomisini güçlendirirse; Türk Dünyası ve Ortadoğu pazarlarını kaybedeceklerini düşünüyorlar.
3- Türkiye’nin milli sanayi hamlesi (yerli otomobil, yerli uçak, her türlü silah ve diğer sanayi ürünü geliştirme çalışmaları) onları daha da korkutuyor.
4- Osmanlı Devletinin üç kıta yedi denizi kapsayan imparatorluk kurması, Viyana kapılarına dayanması unutulmadı. Türkiye kontrolden çıkarsa Osmanlı Devleti yeniden dirilir korkusu; Avrupa, Amerika ve İsrail’i uykusuz bırakıyor.
5- Bir arkadaşım Almanya’da bir konferansa gittiğinde konuşmacının aynı şunu söylediğini söylüyor. “Türkler’i yıkmadan İslâmiyet’i yıkamayız. İslâmiyet’i yıkmadan Türkler’i yıkamayız.” Bunun tarihte örneği çoktur. Eğer Türkler Haçlı seferlerini durdurmasaydı bugün İslâm diye bir şey olmazdı. Eğer Türkiye yıkılırsa diğer İslâm ülkelerini çok kısa sürede ele geçirirler ve İslâm diye bir şey kalmaz. Eğer İslâmiyet yıkılırsa; Türkiye diye bir şey kalmaz. Türkiye’yi ayakta tutan manevi değer İslâmiyet’tir. İslâmiyet’in uyanmasından rahatsızlar…
6- İstiyorlar ki Sevr süreci Türkiye’de yeniden başlasın. Türkiye’nin güneyinde kurulacak Kürt devleti, 2. İsrail; doğusunda kurulacak Ermeni Devleti, 3. İsrail; Ege’de Rum Devleti, İstanbul’da Ekümenik Fener Devleti acilen kurulsun! Türkiye tarihten silinip gitsin!
7- Siyonizm’in ve Haçlıların başlattığı Türk Toplumunu dönüştürme projesi henüz tamamlanmadı. Evet, toplumda büyük bir manevi yıkım var ama tam istediklerine kavuşamadılar. Onlar istiyor ki Türk toplumu İslâmiyet’i tamamen unutsun! Sadece hayvani isteklerini düşünen insanlar kalsın! O zaman Türkler kolay sömürülür.
8- Tanzimat’tan bu tarafa ordunun genleriyle oynandı. Ordu kup kuru lâik kesimlerden oluşturuldu. Osmanlı’nın ilk dönemlerinde bir paşanın müftüden fazla bilgisi vardı. Ordumuz tekrar aynı formata kavuşturulmalı, Siyonizm’in ve Haçlı’nın oyunu bozulmalıdır.
Türkiye sadece borçla ayakta durabilecek bir Pazar olsun ve yıkılması kolay olsun! O zaman da batı o insanlara her şeyi yuttursun!
9- Şimdiki iktidar manevi kalkınma hamlesi başlattı. İmam Hatip okulları, Kur’an Kursları tekrar açıldı. Hafızlığa önem veriliyor. Devlet kadroları inançlı kişilerden oluşuyor. Osmanlı Devleti tekrar dirilebilir, İslâmiyet gelebilir. Türkiye sömürü olmaktan çıkar ve dünyada “İlây-ı Kelimetullah” uğruna fetihler başlayabilir.
Bu ve sayamadığımız birçok sebepten ötürü dış güçler darbeleri hazırlıyorlar ve destekliyorlar.

Darbelerin Neden Olduğuna Dair Çok Çarpıcı Bir Örnek
Sultan Genç Osman'ın Şehid Edilmesi 20 Mayıs 1622:  Saf bir Yeniçeri Genç Osman’ın şehid edildiğini duyunca; “Nerde benim yiğidim, Nerde benim şahbazım!” diyerek yalın kılıç saraya dalar… Odalarda kimseleri göremeyince, hazine dairesinden sesler duyar. Oraya girince bir de ne görsün! Katiller hazinenin altınlarını paylaşıyor. “Siz bunun için Genç Osman’ımı şehid ettiniz!” diyerek, bir kaçını Cehennem’e gönderdikten sonra şehid edilir.

Kahraman Türk Milleti’nin Maneviyatı Diri kalırsa Hiçbir Güç Durduramaz!
Haberleri izliyorum. Zırhlı ve silahlı askeri tanklar ilerliyor. Darbeyi önlemek isteyen silahsız sivil halkımız arı topağı gibi tanklara saldırarak engellemeye çalışıyor. Tonlarca ağırlıktaki tankların altına yatıyor, üstüne çıkıyor. Askerleri tutukluyor. Havadaki helikopterlerden halka ateş açılıyor. Halkımız yine aldırış etmiyor, tankları engellemeye devam ediyor. Gece sabahlara kadar; yaşlısı, genci, çocuğu sokaklarda demokrasi nöbetleri tutuyor. Türk milleti polisiyle, askeriyle sivil halkıyla korkunç bir destan yazıyor. İnanın bu destanı dünyada yazacak hiçbir millet yoktur.
Hoşça kalın, dostça kalın, Allah’ü Teâlâ’ya emanet olun efendim!
Allah’ü Teâlâ Ümmet-i Muhammed’i ıslah edip, korusun!
                                                                                         Yaşar AKKAŞ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)