Küfre Düşme Tehlikesinden Korunma ve Duası

Küfre Düşme Tehlikesinden Korunma ve Duası

Kadın, Erkek her Müslüman, sözünde, işinde, Allah’ü Teâlâ’nın emirlerine, yani farzlara uymalı, haramlardan kaçmalıdır. Bir farzın yapılmasına, bir haramdan sakınmaya ehemmiyet vermeyenin imanının gitmesinden korkulur.
Tembellikten veya nefis ve şeytana aldanarak günah işleyenin imanı gitmez ama çok dikkat etmelidir. Çünkü her bir günahta küfre götüren bir yol vardır. Günahlar derhal tevbe ile imha edilmelidir.
Tevbeyi geciktirmemek lâzımdır. Acele tevbe etmek vaciptir. Farz diyenlerde vardır. Farzı veya vacibi terk etmek te ayrı bir günahtır. Bir de ölüm tevbesiz yakalayabilir. Çünkü ölüm ansızın gelir.
Hasan-ı Basri kuddise Sirruh hazretleri beni bir kireç ocağına atsalar, deseler ki içine düşersen imanla öleceksin; vallahi hiç tereddütsüz kendimi atarım!" buyuruyor.
Kur’an-ı kerimde,
“Allah’tan nasıl korkmak gerekiyorsa, öyle korkun!” (Âl-i İmran 102)
Allah’tan korkun ki, kurtuluşa eresiniz! [Maide 100] buyuruluyor.
En akıllınız, Allah’tan en çok korkan, emre ve yasaklara en iyi riayet edendir. [İbni Muhber]
Aklın çokluğu, Allah korkusunun çokluğu ile belli olur. [İ. Maverdi]
Küfre düşürücü sözleri ve işleri öğrenmeli, küfre düşmemeye dikkat etmelidir. Çünkü bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
Öyle bir zaman gelir ki, kişinin imanı gider de haberi olmaz. [Deylemi]
Müslüman bile bile küfre düşmez; bilmeden düşebilir. Bilmeden küfre düşen, bu duayı ihlâsla okursa, imanı tekrar geri gelir. Efendimiz Aleyhisselâm’ın tavsiyesidir.  

Küfre Düşmemek İçin Okunacak Dua

      اَلّلَهُمَّ اِنِّي اَعُوذُ بِكَ مِنْ اَنْ اُشْرِكَ بِكَ شَيْئاً وَاَنَا اَعْلَمُ وَاَسْتَغْفِرُكَ لِمَا لَا اَعْلَمُ اِنَّكَ اَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ

Okunuşu: “Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey’en ve ene a’lemu ve estağfiruke lima la a’lemu inneke ente allamul ğuyubi”


Anlamı: “Allah (c.c.)’ım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım. Bilmeyerek işlemiş olduğum (şirk ve hatalarım)’ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin.” (et-terğıb ve et-terhib)            

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)