Gece Gündüz Zikretmekten Daha Faydalı Zikir

Gece Gündüz Zikretmekten Daha Faydalı Zikir

İbni Abbas Radiyallah’ü Anh’tan rivayet edildiğine göre; bir kere İsrâfil Aleyhisselâm Muhammed Sallallâhü Aleyhi Veselleme gelerek şöyle dedi:

“Ya Muhammed Sallallâhü Aleyhi vesellem, her kim bu duayı bir kere söylerse Allah’ü Teâlâ ona beş haslet yazar. Bu kişi çok zikredenlerden yazılır. Bu tesbih ve zikirler kendisi için gece gündüz sürekli zikrinden efdal olur. Ayrıca kendisi için Cennet’te büyük bir ağaç olur. Kuru ağacın yaprakları döküldüğü gibi günahları kendisinden dökülür. O kişiye Rahmetiyle tecelli eder. Allah’ü Teâlâ her kime nazar etmişse artık ona azap etmez.”

سُبْحَانَ اللَّهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، وَاللَّهُ أَكْبَرُ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، عَدَدَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى، وَزِنَةَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى، وَمِلْءَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى

Okunuşu: Sübhanallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâh. Adede ma alime Allahü Tealâ ve zinete ma alime Allahü tealâ ve mil’e ma alime Allahü Tealâ.

Anlamı: Allah’ü Teâlâ’nın bildikleri sayısınca, Allah’ü Teâlâ’nım bildiklerinin ağırlığınca ve Allah’ü Teâlâ’nın bildikleri dolusunca, Allah’ü Teâlâ’ya tesbih olsun. Bütün hamd ve şükürler Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur. Allah’ü Teâlâ’dan başka hiç bir ilâh yoktur. Bütün kuvvet ve kudret ancak Allah’ü Teâlâ’nın yardımı iledir.

Her gün 1 kere de olsa okuyalım!

Okuyan kişiye verilen birçok fazilet olduğu aktarılmıştır;

1- Allah’ü Teâlâ’yı çok zikredenlerden yazılır, bu tesbih ve zikirler kendisi için gece, gündüz 24 saat sürekli zikrinden efdal olur.

2- Cennette büyük bir ağaç olur.

3- Kuru ağacın yaprakları döküldüğü gibi okuyanın günahları dökülür.

4- Allah’ü Teâlâ bunu okuyan kişiye nazar eder.

Kaynak: Ebûl’-Leys es-Semerkandî Tenbîhül Gafîlin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)