Cennette Asla Bulamayacağımız 10 Şey!

Cennette Asla Bulamayacağımız 10 Şey!

 

Her mü'minin hayali ve ümididir cennete gitmek. Cennet, Rabbimiz tarafından hiç bir gözün görmediği ve hiç bir kulun kalbinden dahi geçmeyen nimetlerle donatılmıştır.

Cennet her türlü lezzetin olduğu bir yerdir. Taşıyla torağıyla hayattar olan cennet, insanın her arzusunun yerine getirildiği sonsuz saadet yeridir. Böyle bir saadet, sadece konuşmakla olmaz.

Cennet; ahiret âleminin saadet köşesi, nimet ve ihsan deryası, lezzet ve huzur ülkesidir. Ancak bazı şeyler vardır ki Rabbimiz cennette olmasına müsaade etmemiştir. O zaman gelin hep birlikte cennette asla bulunmayan şeylere bir göz atalım.

 

1.  Cennette İbadet Yoktur

İbadet, dünyada kulun Allah’a karşı olan vazifelerini yerine getirerek O’nun rızasına ulaşmaktır. Yani ibadet sadece dünyada yapılır. Cennete girmiş bir insanın orada ibadet etme zorunluluğu kesinlikle yoktur. Çünkü cennet dünyada yaptığımız ibadetlerin mükafatını alma yeridir.

 

2.  Bir Yaşadığımızı Bir Daha Yaşamayacağız

Cennette ne yer ne içersek her defasında farklı lezzetler alacağız. Bu yüzden yediklerimizi tekrar tekrar yeme arzusu doğacak ve nimetlerden sıkılma da olmayacaktır.

 

3.  Doğa olayları, Afetler vs. Olmayacak

Cennette ne fırtına ne deprem, ne dolu ne kar, ne yangın ne de kuraklık olmayacak. Aksine ne çok sıcak nede çok soğuk tam istediğimiz ılıman bir hava olacak. Hatta cennette esen rüzgar bile güzel kokusuyla insana zevk verecek.

 

4.  Tuvalet Olmayacak

Cennette tuvalet diye bir şey olmayacak. İnsanlar burada ki gibi çirkin olmayacak ve vücutları da tertemiz olacak. Yani necaset, dışkı, idrar vs olmayacak. Bilakis yediklerimiz ve içtiklerimiz bir nevi ter olarak dışarı atılacak.

 

5.  Ölüm Olmayacak

Ahirette adeta ölüm ölecek, ölüm diye bir şey olmayacak herşey sozuza dek canlı kalacaktır. İyi insanlar (Müslümanlar) sonsuz cennete, kafir ve münafıklar ise ebedi cehennemde kalacaklardır.

 

6.  Korku, Üzüntü ve Düşmanlık Olmayacak.

Herkes birbiriyle dost olacak, korkularımızdan ve üzüntülerimizden emin olacağız. Düşman, zalim, dolandırıcı ve şerrinden korkulan kim varsa orada olmayacak aksine orada herkes güvenilir ve dost olacak. Kısaca her anımız mutlu ve sevinçli olacak.

 

7.  İhtiyarlık Olmayacak.

İnsan, cennette olması gereken en mükemmel yaşta olacak. Bu yaşın ise 33 olduğu rivayeti vardır ki buda sonsuza dek genç kalacağız anlamına gelir.

 

8.  Acı Çekme ve Hastalanmak Olmayacak.

Cennetlikler en güzel ve en mükemmel bir Sûrette olacaklardır. Maddi ve manevi muhteşem güçlere sahip olacak ve asla hastalanma ağrı sızı gibi kötü durumlar olmayacaktır.

 

9.  Uyku Olmayacak.

Uyku insanın acizliklerinden bir tanesidir. Cennette yorgunluk diye bir şey olmayacağı için uyku gibi ölümün kardeşi de olmayacak. Orada zamanı en güzel şekilde nasıl geçirebilirsek öyle geçirmeye çalışacağız. Hiçbir güzelliği kaçırmadan.

 

10.  Kötü İnanç ve Kötü Huylar Olmayacak.

Cennette kötü inançların da yeri yoktur: Küfür, şirk, dalâlet gibi. Çünkü ahirette dünyada inanmayanlar dahi herkes hakka’l-yakin olarak iman edecek. Yine orada kötü huylar da olmayacak: Yalan, gıybet, iftira, küfür gibi... Herkes cennete yakışır bir şekilde tatlı dilli ve güzel kalpli olacak.

Demek ki, Cennet bitip tükenmeyen güzellikler diyarıdır. Cennetliklerin güzellikleri ve kendilerine verilen nimetlerin lezzetleri, keyifleri ve özellikleri sürekli artacak ve artmaya devam edecek...

Rabbim Cenneti ve Cemalûllah’ı görmeye hak kazandıran amellerle bizleri meşgul eylesin. Âmîn!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)