Yunus Aleyhisselamın Kavmi Gibi Topluca Dua Edelim

            Yunus Aleyhisselamın Kavmi Gibi Topluca Dua Edelim

6 Şubat'tan beri sallanıyoruz. Şöyle böyle değil, dünyadaki eşi benzeri olmadık biçimde. Beş büyük deprem, altı bin küsur artçı. Bunların hepsini ailemizle birlikte yaşadık.

6 Şubat'ta gece yarısı idi. Daha imsaka çok vardı. Müthiş bir sarsıntı. 105 saniye sürdü. Bu deprem durunca abdest alıp iki rekât teheccüd namazı kıldım, derken deprem yeniden başladı. Bu ilkinden de şiddetliydi. (Tuhaftır, depremi yaşayan biziz, ancak sözüm ona uzmanlar bundan bahsetmiyor.)

Yine 6 Şubat günü öğleden sonra üçüncü depremi yaşadık. Yerler kar. Hava çok soğuk. Yağmur yağınca kar eridi. Ayaklarımız sular içerisinde. Evlere giremiyorsun.

On gün sonra biraz ortalık sakinleşince evleri az hasarlı olanlar evlerine dönmüştü ki 20 Şubat akşamı 20.04'te 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki depremi yaşadık. Rabbim, depremi yaşamamış olanlara yaşatmasın. Çok zor bir imtihan. Halimiz, Yunus Aleyhisselamın kavminin haline ve Yunus Aleyhisselamın balığın karnındaki haline benziyor.

İtiraf edelim; bu bin yıllık İslâm diyarında gayretullaha dokunacak nice fiiller işlendi ve işlenmekte. Hadis-i şerifte anlatıldığı üzere Cenab-ı Hak Gayyur’dur. Namus da denilen kanunlarının çiğnenmesine müsaade etmez. (Ne demek istediğinizi herkes anlıyor.)

Bu musibetten kurtulmanın yolu nasuh tevbesiyle tevbe etmektir. Tıpkı Yunus Aleyhisselam kavmi gibi, yediden yetmişe hepimiz topluca tevbe edeceğiz. Allah-u Azimüşândan af dileyeceğiz. Yağmur duası gibi, topluca deprem afetinden kurtuluş duası yapacağız. Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı organize edebilir. En kısa zamanda. Çocuklar dâhil herkes gusül abdesti alacak, camilerde, evlerde herkes Mevlâ’nın huzurunda durup tevbe edecek.

Tevbe, çok ciddi olmalı. Bir defa haram fiilleri işleyenler, bunu terk etmeli. Namaz kılmayanlar, namaza başlamalı. Faiz alışverişi terk edilmeli. Her hususta Kur'an’a ve hadise dönülmeye söz verilmeli. Hz. Yunus Aleyhisselamın kavmi bunu yaptı, kurtuldu. Cenab-ı Hak üzerlerinden azabı kaldırdı. Yunus Aleyhisselam da, "Lâ ilahe illâ ente sübhaneke inni küntü minezzâlimin" (Senden başka ilah yoktur. Seni her türlü kusurdan ve noksandan tenzih ederim. Gerçekten ben kendime zulmedenlerden oldum." (Enbiya Suresi / 87) dedi.

Rabbim de onu balığın karnından kurtardı.

Geliniz biz müminler olarak Rabbimize dönelim. Halaskârımız O’dur. "Hasbunallah ve ni'me'l vekil."

Mehmet Akif merhumun dediği gibi: "Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol."

Burhan Bozgeyik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)