Meleklerin Sevap Yazarken Yorulduğu Sâlevât-ı Şerife

 Meleklerin Sevap Yazarken Yorulduğu Sâlevât-ı Şerife

Salât: Allah’ü Teâlâ’dan rahmet, meleklerden istiğfar, müminlerden dua demektir.

                جَزَى اللَّهُ عَنَّا سَيِّدَنَا مُحَمَّدًا صَلَّى الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَا هُوَ أَهْلُهُ

Okunuşu: "Cezallahü anna seyyidinâ Muhammeden Sallallahü Aleyhi ve Selleme ma hüve ehlüh"

Anlamı: Allah’ü Teâlâ, Muhammed Sallallahü Aleyhi Veselleme’e biz ümmetine olan merhametinden dolayı lâyık olduğu bir mükâfatla en yüksek dereceye erdirsin.

Biz Müslümanların, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Sallallahü Aleyhi ve Sellemen yüce makamlara nail olmasını dilememiz, O yüce Peygambere getireceğimiz en güzel salâvât olacaktır.

Biz aciz ümmetlerinin O yüce Peygamberin layık olduğu bir şekilde O’nu övmesi ve O’na salâvât getirmesi mümkün değildir… Onun için bizler, kendi acizliğimizi anlayıp, Cenab-ı Hak’tan yardım dileyerek;

"Ya Rabbi, O yüce Peygamberin Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem’in kadri kıymetini bizler bilemiyoruz. Sen Celle Celâlüh, O’nu lâyık olduğu sonsuz bir mükâfatla en yüksek derece ve makamlara erdirerek mükâfatlandır."

İbni Abbas Radiyallahü Anh’tan rivayetle:

"Bu salâvâtı okuyan kimseye yazıcı meleklerden yetmiş melek, bin sabah ve bin akşam sevap yazmayı yetiştirmek için zorluk çekerek yorulur ve ancak yazabilir" demiştir.

Ey mümin kardeşim, bu kısa salâvâtı sen de ezberle ve okurken de manasını düşün! Bu güzel salâvatı her gün gücün yettiğince okumaya çalış çünkü sonunda sen kazanırsın!

Allah’ü Teâlâ’nın bir meleği vardır; bu melek “Ya Erhamerrahimin !” diyen kimseleri takip eder. Bir kimse; “Ya Erhamerrahimin! ” kelimesini üç defa söylerse melek:

“Ya Erhamerrahimin olan Rabbin sana yöneldi. Ne dileğin varsa iste!” “Ya Erhame'r Râhimîn" (Ey merhamet edenlerin en merhametlisi)

4 defa ''Elhamdülillahi rabbil âlemin.'' derseniz arştaki melekler yaptığınız duaya âmin derlermiş. Kim onu üç defa söylerse, ona: "Allah’ü Teâlâ karşındadır; O'ndan ne istersen iste…" der!

Kaynak: Nevevî, Ezkâr, 343 (Hâkim'den)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)