Uzun Ömür İçin Dua 2

Uzun Ömür İçin Dua 2

 

Yusuf-u Nebhani (Kuddise Sirruhu)nun nakline göre; aşağıda zikredilecek duanın okunması, yazılarak eve asılması ve üstte taşınması kişiyi hatta ailesini salgın hastalıklardan kurtararak uzun ömürlü yaşamasına vesile olur.

 اَللَّهُمَّ إِنَّ الصَّادِقَ المَصْدُوقَ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَسَلَامُكَ قَدْ قَالَ: إِنَّكَ قُلْتَ مَا تَرَدَّدْتُ فِي شَيْئٍ أَنَا فَاعِلُهُ كَتَرَ دُّدِي فِي قَبْضِ رُوحِي عَبْدِي الْمُئْمِنِي، يَكْرَهُ المَوْةَ وَأَكٌرَهُ وَمَسَائَتَهُ؛ فَصَلِّي اَلَّلهُمَّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أَلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدِ وَعَجِّلْ لِأَوْلِيَئِكَ الفَرَجَ وَالعَافِيَةَ وَلَا تَسُئْنِي فِي نَفْسِي وَلَا فِي أَحَدٍ مِمًّنْ أَحَبَّنِي وَبَارِكْ لِي فِي عًمْرِي وَزِدْ فِي حَيَاةِ فَأَنْتَ الَّذِي تَهَبُ عَيْشَ الأَبَدِي لِأَهْهْلِ الأَخِرَةِ فَهَبْ لِي عُمْراً طَاوِيلّا مُزَيَّنًا بِعَافِيَتِكَ فَإِنَّكَ وَلِيُّ ذَلِكَ فِيالدُّنْيَا وَألأَخِرَةِ  وَالقَادِرُ عَلَيْهِ، وَصَلَّي الله تَعَالَ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدِ وَعَلَى أَلِهِ  وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ

Anlamı: Ey Allah’ım! -Salatlarının ve selamlarının kendisi üzerine olduğu- Sadık ve Masduk’un (doğru konuşan ve kendisine doğru bildirilen Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in) beyanına göre Sen:

‘Yapacağım hiçbir işte mümin kulumun canını alırken isteksiz olduğum kadar tereddüt etmedim. Çünkü o ölmek istemez, Ben de onu üzmek istemem.’ buyurdun.

Ey Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve Efendimiz Muhammed’in aline salat eyle. Dostlarına acilen kurtuluş ve afiyet bahşeyle. Şansım ve beni seven her hangi biri hakkında bana bir kötülük gösterme, ömrümü bereketlendir, hayatımı ziyade eyle. Sen ahiret ehline sonsuz hayat bağışlayansın, öyleyse bana da afiyetinle süslenmiş uzun bir ömür hibe eyle. Dünyada da, ahirette de bunlara gücü yeten ve kullarına sahip çıkan ancak Sensin.”

Allah-u Te’ala Efendimiz Muhammed’e ve al-i ashabına salat-u selam eylesin. Âmin.

(Yûsuf en Nebhânî, Se‘âdetü’d-dâreyn, sh:574)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)