Tüm Mü’minlerin Sayısınca Sevaba Nail Kılan Dua


Tüm Mü’minlerin Sayısınca Sevaba Nail Kılan Dua

Bir mümin bu duayı bir kere okursa: Allah'ü Teâlâ bütün dirilere ve ölülere bir yıllık ibadet sevabı ihsan eder. Allah'ü Teâlâ diriler­den ve ölülerden her iman eden kadın ve erkeğe mukabil o kişiye bir yıllık ibadet sevabı verir. Allah'ü Teâlâ o kişiye bu duasındaki her kelimeye karşılık cennette bin huri ile beraber bir de şehir verir ve o kişinin ölümü şehit ölümü olur.

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَرَبِّ الْأَرَضِينَ رَبِّ االْعَٰلَمِينَ، وَلَهُ الْكِبْرِيَآءُ فِى السَّممٰوٰتِ  وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ اللْعَزِيزُ الْحَكِيمُ، الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَرَبِّ الْأَرَضِينَ رَبِّ الْعَٰلَمِينَ، وَلَهُ العَظَمَةُ فِي السَّمَٰوَٰتِ وَالْأَرضِ وَهُوَ الللْعَزِيزُ الْحَكِيمُ، لله الْمُلكُ رَبِّ السَّمَٰوَٰتِ وَهُوَ اللْعَزِيزُ الْحَكِكِيمُ، اَللَهمَ اَجعَل ثَوَابَهَا لِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْنَاتِ حَيِّهِمْ وَمَيِّتٍهِمْ

Okunuşu: Elhamdülillâhi rabbissemâvâti ve rabbil eradîne rabbil âlemîn. Ve lehül kibriyâu fissemâvâti vel ardı ve hüvel azîzül hakîm. Elhamdülillâhi rabbissemâvâti ve rabbil eradîne rabbil âlemîn. Ve lehül azametü fissemâvâti vel ardı ve hüvel azîzül hakîm. Lillâhil mülkü rabbissemâvâti ve hüvel azîzül hakîm. Allâhümmec-al sevâbehâ lil mü'minîne vel mü'minâti hayyihim ve meyyitihim.

Anlamı: Göklerde ve yerde (eserleri aşikâr olduğu üzere, mülk ve saltanat, hiçbir şeye boyun eğmeyen bir yücelik ve) büyüklük ancak O'na aittir. (Hiç yenilmeyecek yegâne güç sahibi olan) Aziz de, (kaza ve kaderlerinin tümünde hikmet ve isabetli olan) Hâkim de ancak O'dur. Ey Allah’ım! Sen bunun sevabını imanlı erkek ve kadınlara, onların dirilerine ve ölülerine hibe eyle!

Kaynak: (Ahmed Ziyaüddin el-Gümüşhanevi, Mecmu'atü'l-ahzab, -Şazelf cildi- 1/262-263)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)