Amenerrasulü’nün Fazileti Hakkında Ashabı Kiram, Evliyaullah ve Âlimlerin Rivayetleri


Amenerrasulü’nün Fazileti Hakkında Ashabı Kiram, Evliyaullah ve Âlimlerin Rivayetleri

01-  Hz. Ömer ve Hz. Ali Radıyallahü Anhümâ şöyle buyurdular: "Surei Bakara’nın son iki ayetini okumadan yatan bir adamı, akıl sahibi olarak görmedim."
02-  Abdullah ibni Mesud Radıyallahü Anh dedi ki: "Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e Miraç’ta üç hususi şey verilmişti. Birincisi beş vakit namaz, ikincisi; Amenerrasulü, üçüncüsü; ümmetinden Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölenlerin günahlarına şefaat etme." (Abdullah ibni Mes'ûd Radıyallahü Anh)
03-  Ukbe bin Amir Radıyallahü Anh şöyle demiştir: "Bakara suresinin sonundaki iki ayeti:"Amenerrasulü’yü" başından sonuna kadar sık sık okuyunuz. Çünkü Allah, onlarla Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem’i mümtaz kılmıştır."
04-  İmam Nevevi Rahimehullah dedi ki: "Bu ayeti kerimeleri okumak, geceyi ihya etmeye kâfidir. Bazıları da kötülüklerden korunmasına kâfi gelir, demişlerdir."
05-  Bedreddin Ayni Rahimehullah dedi ki: "Amenerrasulü’yü okuyanlar için, bu ayetler, gece ibadet, vird ve zikir yerine geçer. Sevap ve fazilet olarak yeter. O gece, olması muhtemel afetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur."
06-  İbni Abidin Rahimehullah buyurdu ki: "Ölüyü defnettikten sonra birkaç dakika oturup sessizce Bakara suresinin başını ve sonunu okumak meyyit için dua ve istiğfar etmek müstehaptır."
07-  Bu iki ayet Cebrail Aleyhisselam vasıtasıyla nazil olmamış, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem bunları Mirac gecesinde vasıtasız işitmişlerdir.
08-  Bakara suresi nazil olup Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem her dua cümlesini okudukça Cenab-ı Allah “Duanı kabul ettim.” buyurmuştur.
09-  Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem buyurdular:
10-  Allah Azze ve celle Bakara Suresi’ni iki ayet “Amenerresulü” ile sona erdirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, hanımlarınıza ve çocuklarınıza öğretiniz. Çünkü bunlar hem büyük rahmettir, hem Kur’an’dır, hem duadır.
11-  “Kim üzüntü ve keder anında ayetü’l-Kürsi ve Bakara Suresi’nin sonundaki iki ayeti: ‘Amenerresulü’nü okursa Allah Azze ve celle ona yardım eder.”
12-  “Bakara Suresi’nin sonundaki Bu iki ayet bir evde üç gece okunmazsa o eve şeytan yaklaşır.”
13-  Âmenerresülü’yü okumak gece ibadet vird ve zikir yerine geçer. Sevab ve fazilet olarak yeter. O gece gelebilecek âfetlerden şeytanın insanların ve cinlerin şerrinden korur. (Bedreddin Aynî)
14-  Âmenerresülü’yü okumak geceyi ihyâ ve kötülüklerden korunmaya kâfidir. (İmâm-ı Nevevî Rahimehullah)
15-  Cebrail Aleyhisselâm Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem Bakara Suresi’nin sonunda ‘Âmin!’ demesini telkin etmiştir.
16-  Cenazeyi defnettikten sonra etrafında oturup veya çömelip sessizce Bekara sûresinin başını ve sonunu okumak ölü için duâ ve istiğfâr etmek müstehabdır. (İbni Âbidîn Rahimehullah)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)