Peygamberimizin Aişe Validemize Nasihatleri... (Herkes Okumalı)


Peygamberimizin Aişe Validemize Nasihatleri... (Herkes Okumalı)

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın diliyle kocasına eziyet eder ve onu incitirse, mutlaka Allah’ü Teâlâ hazretleri de kıyamet gününde onun dilini yetmiş zira uzatır ve boynunun arkasına dolandırıp bağlar.

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın, Rabbi için namaz kılar namazdan sonra kendi için dua ettikten sonra kocasına dua ederse, onun namazı yüzüne çarpılır, ta ki, önce kocasına sonra kendisine dua edinceye kadar…

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın ölüsüne üç günden fazla ağlarsa, Allah’ü Teâlâ hazretleri onun amelini mahvedip siler…

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın, ölünün üzerine ağıt yakıp sesli ağlarsa, Allah’ü Teâlâ hazretleri kıyamet gününde o kadının dilini yetmiş zira uzatır ve kadını kendisine tabii olan diğer kadınlarla beraber cehenneme sevk eder.

Ey Aişe!
Her hangi bir kadının başına bir musibet gelir de, yüzü tokatlar, elbisesini parçalarsa cehennem ateşinde, Lut Aleyhisselâm, Nuh Aleyhisselâm kafir olan hanımları ile beraber olur. Ve bu kadın kıyamet gününde bütün hayırlardan ve şefaat edicilerin şefaatından ümitsiz olur.

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın ağlamak, feryat etmek, ya da mezarlarla böbürlenmek için mezarlıkları ziyaret ederse, mutlaka Allah’ü Teâlâ hazretleri ona lanet eder. Yaş ve kuru olan her şey ona lanet eder. O kadın evine dönünceye kadar lanet onun üzerine yağar. Mezarlıkları ziyaret edip orada ağlayan kadın, ertesi gün aynı saate kadar, Allah’ın gadabında, hiddet ve kızmasında olur. Ve eğer o vakit içerisinde ölürse bu kadın cehennem ateşindedir.

Ey Aişe!
Çalış! Çalış! Sonra mücahede et çünkü siz kadınların içinden, Yusuf Aleyhisselâm sahibeleri, Davut Aleyhisselâm fitneleri, Adem Aleyhisselâm cennetten çıkaranları, Nuh ve Lut Aleyhisselâm nikahı altında oldukları halde o yüce peygambere inanmayıp isyan edenleri oldular!

Ey Aişe!
Cebrail Aleyhisselâm bana o kadar vasiyette bulundu ki, ben kadınları boşamanın haram olacağını zannettim.

Ey Aişe!
Kocasının suçlu bulup haklı olarak boşadığı her kadının ben hasmıyım (düşmanıyım)

Ey Aişe!
Herhangi bir kadın kocasından hamile kalsa, hamile kaldığı zamandan itibaren mutlak onun için gündüzleri oruç tutmuş, geceleri sabaha kadar namaz kılmış, ibadet etmiş ve Allah yolunda savaşmış gazinin ecri ve sevabının bir misli vardır.

Ey Aişe!
Herhangi bir kadına doğum sancısı gelir, her sancı vuruşunda ve her çocugu emzirişinde bir köle azad etmiş sevabı verilir.

Ey Aişe!
Kadın kocasından mehrini hafifletirse, mutlaka ona kabul olunmuş bir hac ve bir umre sevabı vardır. O kadının eski, yeni, gizli, aşikâr, önceki sonraki, hata ile işlediği ve bilerek kasten yapmış olduğu her türlü günahı bağışlanır.

Ey Aişe!
Bir kadının kocası olur da, kadın da kocası tarafından kendisine gelen eziyetlere sabrederse, bu kadın Allah yolunda kanlara bulanmış ve şehit olmuş gibidir. O kadın, Allah’ü Teâlâ hazretlerinin kuranı kerimde övmüş oldugu şu kadınlardan olur:

Bütün müslimler ve müslimeler, müminler ve mümineler, kaanitler ve kaaniteler, sadıklar ve sadıkalar, sabirler ve sabireler, haşiler ve haşialar, mütesaddıklar ve mütesaddıkalar, Saimler ve Saimeler, ırzlarını koruyan erkekler ve kadınlar, Allah’ü Teâlâ’yı çok anan zakirler ve zakireler, hep bunlara Allah bir magfiret ve ecir hazırlamıştır.

Kaynak: Mumsema

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)