Böbrekleri Bitiren Alışkanlıklar


Böbrekleri Bitiren Alışkanlıklar
 
Sağlığımız için çok önemli olan böbrekleri bitiren alışkanlıklara dikkat edin.
Vücudun asit dengesini düzene sokan, kanı filtreleyen, gerekli hormon ve enzimleri üreten yani sağlıklı bir insan olabilmek için çok önemli organlarımızdan olan böbrekler, günlük yaşantımızda yaptığımız bazı hatalar nedeniyle zarar görüyor. İşte böbrekleri bitiren alışkanlıklar.

Aşırı protein tüketimi
Fazla protein tüketimi, fazla amonyak üretir. Böbrek ise bunu nötralize etmek için aşırı çalışır ve böylece yavaş yavaş güçten düşer.

Tuz

Çok fazla tuz tüketilmesi, vücut elektrolitlerini ve kan basıncını düzenlemek için böbreklere fazla baskı uygular.

Dehidrasyon
Böbrek düzgün bir şekilde çalışabilmek için suya ihtiyaç duyar. Bunun için günde yaklaşık 10 bardak su içilmeli. Yeterince su tükettiğinizi anlamak için idrarınızın rengine bakmalısınız.

Sigara
Kan damarlarının daralması ve sertleşmesiyle bağlantılı olarak böbrekler de dâhil tüm vücut organlarına kan temini olumsuz olarak etkilenir.

Alkol
Çok fazla alkol tüketimi, kandaki ürik asit düzeyini artırır. Böbreklerdeki boruların tıkanmasına ve taş oluşumuna neden olur.

İlâçlar
İlaçların kötüye kullanımı, özellikle ağrı kesici, böbreklere zarar verebilecek yan etkilere yol açabilir.

B6 vitamini eksikliği
Maryland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, B6 vitamini eksikliğinin böbrek taşı riskini artırdığını gösterdi. Bu vitamin kaynakları arasında ayçiçeği tohumları, Antep fıstığı, nohut, balık ve nişastalı sebzelerde bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)