Kaderden Kaçmak

Kaderden Kaçmak

Bir gün adamın birisi koşarak Hz. Süleyman'ın Aleyhisselâm'ın huzuruna girdi. Adam tir tir titriyordu. Yüzü sararmış, dudakları morarmıştı. Hz. Süleyman Aleyhisselâm:

- Ne oldu sana, bu halin nedir? dedi. Adam soluk soluğa cevap verdi:...

- Azrail bana çok tuhaf bir nazarla, hatta hışımla baktı. îçime tarifsiz bir korku düştü. Sizin adaletinize sığındım, de­di.

- Peki, benden ne istiyorsun? dedi Süleyman Aleyhisselâm.

- Ey adil padişah. Rüzgara emret, beni Hindistan'da bir aday a bıraksın. Belki orada Azrail'in hışmından canımı kur­tarırım, dedi adam.

Hz. Süleyman rüzgara emretti ve rüzgar da adamı Hin­distan'da bir aday a götürdü.

Ertesi gün Hz. Süleyman divan vaktinde halkı kabul ederken Azrail Aleyhisselâm çıkageldi. Hz. Süleyman Aleyhisselâm, bir gün evvelki hadise­yi, adama niçin hışımla baktığım sordu. Azrail Aleyhisselâm:

- Ey Allah'ın şanı yüce peygamberi. Ben o adama hışım­la bakmadım, onu görünce şaşırdım. Çünkü Cenab-ı Rabb-ül Alemin, bana: "Git, falan kulumun canım Hindistan'da al!" buyurdu. "Bu adamın yüz tane kanadı olsa yine de Hindistan'a gidemez." diye düşündüm. Hindistan'a gidince ada­mı orada buldum ve canım aldım, dedi.

İnsanın kendi cüz'i iradesine bakan meselelerde eli-den bir şey gelse de, iradesine bağlı olmayan meselelerde yapabileceği bir şey yoktur Kadere rıza gösterilmelidir. 

"Kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı, 
Elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı."

(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)