Annesinin Dilini Koparan Evlât

Annesinin Dilini Koparan Evlât

Bir gün küçük bir çocuk komşusunun kümesinden çaldığı bir yumurtayı annesine getirir.
Helâl, haram bilmeyen cahil annesi “Bu yumurtayı nereden aldın haramdır, Allah bizi Cehennemde yakar! Gel komşudan özür dileyelim de geri verelim!” demez.
“Aferin oğlum!” Diyerek oğlunun başını okşar. Yumurtayı pişirerek ana oğul yerler. Hırsız çocuğun cesareti daha da artarak; ileriki günlerde hırsızlıklar artarak devam eder. Çocuk iyi bir şey yaptığını düşünerek tavuk, kuzu, koyun, keçi, inek derken tam bir eşkıya olur.
Derken bir gün büyük bir cinayet işler ve mahkemeye çıkarılır. Yargılama sonucunda teröristin idam edilmesine karar verilir.
Bunu duyan annesi ve büyük bir halk topluluğu idam sehpasının kurulacağı meydana koşarlar.  Kent meydanına idam sehpası kurulur. Terörist getirilir. Annesi hüngür hüngür ağlarken halk azılı teröristin idamını görmek için sabırsızlanmaktadır. İdam mahkûmundan son isteği sorulur.
Mahkûm: “Annemi getirin, onun güzel dilini öpmek istiyorum!” der.
Annesi: “Sevgili oğlum, dilimi son bir defa öp bakayım!” diyerek dilini uzatır.
Terörist keskin dişleriyle annesinin dilini sert bir ısırışla koparır. Annesi kan fışkıran diliyle anlaşılmaz çığlıklar atarak yere yığılır. Cellat ve meydanı dolduran kalabalık bir anda dehşete düşmüştür.
Cellât haykırır: “Ey terörist bu güne kadar yaptığın suçlar, hırsızlıklar, cinayetler yetmedi de annenin dilini mi kopardın!”
Azılı terörist şu ibretlik konuşmayı yapar:
“Evet, annemin dilini kopardım. Çünkü başıma ne geldiyse annemin dili yüzünden geldi… Daha küçük çocukken yumurta çaldığımda beni azarlasa “Bir daha sakın yapma!” diyerek bana bir tokat vursa, yumurtayı sahibine iade etse ve helallik dilese idi ben terörist olmazdım. İstedim ki benim başıma gelen olay, kimsenin başına gelmesin! Beni hırsız olarak yetiştiren annem de cezasını bulsun! Keşke beni yerden topladığı otlarla, kuru ekmekle besleseydi de bu hal başıma gelmeseydi! Herkes evlâdını helâl lokma ile beslesin, iyi terbiye etsin! Bu olay herkese ders olsun!” dedi.
İzleyen halkın sanki dili tutulmuştu. Herkes acı bir hüzün içindeydi.

Cellat ipi teröristin boynuna geçirdi. Azılı terörist cansız cansız idam direğinde sallanmaya başladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)