Afetlerden Korunmak İçin Dualar

Afetlerden Korunmak İçin Dua 1

بِسْمِ الله عَلَى نَفْسِي وَأَ هْلِي وَمَالِي
Okunuşu: “Bismillâhi ala nefsi ve ehli ve mali.”

Anlamı: “Allah’ın ismiyle, kendimi, ailemi ve malımı Allah’a havale ediyor. O’nun yüce himayesine bırakıyorum.”

Fazileti: İbni Abbas’ın (Radiyallahü Anh) rivayetinde
Bir Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’in huzuruna gelip;
“Ya Rasulallah başım dertten kurtulmuyor. Afet ve musibetlerden korkuyorum.” Diyerek şikâyette bulunur.

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’in sabahları “Bu şekilde dua et!” diye buyurdu; “Böyle dua edersen, Allah Celle Celâlüh, seni, aileni ve malını bütün afetlerden, bela ve musibetlerden korur. Emniyet ve selamette olursun!”

Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua 2

Allah Resulü Sallallahü Aleyhi Vesellem Deprem, sel, kasırga gibi felaketler için şu duayı yapmıştır:
اَللّٰھُمَّ! أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، وَأَنْتَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ. لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ. مَا شَاءَ اللهُ كَانَ وَمَا لَمْ يَشَأْ لَمْ يَكُنْ، أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا، وَاَحْصَى كُلِّ شَيْءٍ عَدَدَا. اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ نَفْسِي، وَمِنْ شَرِّ كُلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا، إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ.
Ebu’d -Derdâ (r.a), Peygamber Efendimiz (s.a.v)’den rivayet etmiştir;

Okunuşu: “Allâhümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente aleyke tevekkeltü ve ente Rabbül-arşil-azîm. Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm. Mâşâallâhü kâne ve mâ lem yeşâü lem yekûn a’lemu ennellâhe alâ külli şey’in kadîr. Ve ennellâhe kad ehâte bikülli şey’in ilme, ve ahsa külle şey’in adede. Allâhümme innî eûzübike min şerri külli nefsin ve min şerri külli dâbbetin ente âhizün binâsiyetihâ, inne Rabbi alâ sırâtın müstakim.”
Anlamı: “Allah’ım! Sen, benim Rabbimsin. Sen’den başka ilah yoktur, Sana güvendim, Sen o muazzam arşın sahibisin. Yüce ve kudretli Allah’tan başka sığınacak kimse yoktur. Allahü Teâlâ ne dilerse o olur, her kudret ve kuvvet O’nun elindedir. O her şeyi ve her şeyin sayısını bilir. Allah’ım! Her kötü mahlûktan, hayvandan ve her afetten sana sığınırım. Her şeyin idaresi yed-i kudretindedir. Allah’ım! Beni senin doğru ve hak yolundan ayırma.”

Yorumlar

  1. ''Ebu’d -Derdâ (r.a), Peygamber Efendimiz (s.a.v)’den rivayet etmiştir;''yerine !

    Ebu’d -Derdâ(Radiyallahü Anh) Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi Vesellem)’den rivayet etmiştir;yazsanız çok daha güzel olacakmış,Efendimiz sallalahu aleyhi Vesellem'den bahsederken yazmak ve okumak ve buna sebeb olmak ne güzel değilmi? Rabbim ilminizi ehli sünnet yolunda daim eylesin,amin.Hüseyin Kara !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)