Kadir Gecesi Duası

Kadir Gecesi Duası

Sahîh-i Buhârî’de, Ebû Hüreyre’nin Radiylallahü Anh bildirdiği hadîs-i şerîf de Nebî Sallallahü Aleyhi Vesellem buyurdu: “Kadir gecesini, inanarak ve sevâbını bekliyerek ihya edenin geçmiş bütün günâhlarını Allâhü Te‘âlâ mağfiret eder.”
Kadir gecesi selâmettir. Şeytan bu gece kötülük yaptıramaz. Medarik’de diyor ki, o gece o kadar çok melek dolaşır ki, erkek, kadın rastlayıp selâm vermedikleri bir mü’min kalmaz. Selâm şerefinden ve bu Kadir gecesinin bereketinden mahrum kalanlar kâfirlerdir.
Bir rivâyette şöyle buyrulmuştur: “Kadir gecesi, Ramazan-ı şerîfin yirmi yedinci gecesidir.”
Ebî Kâ’b buyurdu ki, “Kur’ân-ı Kerîm’i Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem’e gönderen Allâhü Te‘âlâ’ya yemîn ederim ki, Kadir gecesi, Ramazan-ı Şerîf’in yirmi yedinci gecesidir.” Yemininde istisna eylemedi. Nereden biliyorsun? Dediler. Resûlullâh Sallallahü Aleyhi Vesellem’in haber verdiği alâmetlerden deyip: “O gecenin sabahı, güneş, tas gibi görünür, parlamaz” buyurdu. Medârik’te de diyor ki, Kadir gecesi, Ramazan-ı şerîfin yirmi yedinci gecesidir. Nitekim Ebû Hanîfe Âsım’dan, Âsim Vezerr’den, Vezerr Ebî Kâ’b’dan Radiylallahü Anh bildiriyor.
Ebî Kâ’b yemîn ederek buyurdu ki. Kadir gecesi, Ramazan-ı şerîfin yirmi yedinci gecesidir. Çoğunluk da bu fikirdedir.
Nebî Sallallahü Aleyhi Vesellem buyurdu ki: “Kadir gecesinde bir kere İnnâ enzelnâ sûresini okuyan, başka zamanda Kur’ân-ı Kerîm’i hatm edenden daha sevgilidir. Kadir gecesinde bir tesbîh, bir tehlîl, bir tahmîd söyleyen, benim yanımda, yedi yüz bin tesbih, tahmid ve tehlîlden kıymetlidir. Bu gece çobanın koyunu sağma müddeti kadar namaz kılan, ibâdet edeni, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibâdetle geçirenden daha çok severim.”
Nebî Sallallahü Aleyhi Vesellem bu gece şöyle duâ edilmesini tavsiye etmişlerdir:
اَللَّهُمَّ اِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّى

Okunuşu: "Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."
Anlamı: "Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet."
Kaynak: (Tirmizi, Daavat, 12)
Diye duâ et.” Kadir gecesinin günü de, fazîlette gecesi gibidir.

(Muhammed Rebhâmî, Riyâdün Nâsihîn, 211-213.s.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)