Abd'nin Hali İçler Acısı

Abd'nin Hali İçler Acısı

Büyükelçi Kılıç'ın paylaştığı raporda çarpıcı istatistikler yer aldı. İşte Türkiye'yi kadına şiddet konusunda eleştiren ABD'nin içler acısı hali...

-Birleşik Devletler’de ortalama olarak dakikada yaklaşık 20 kişi yakın partnerinin fiziksel istismarına uğramaktadır. Bir yılda bu rakam 10 milyondan fazla kadın ve erkeğe karşılık gelmektedir.
-3 kadından 1’i ve 4 erkekten 1’i hayatları süresince yakın partnerleri tarafından(bir tür)  fiziksel şiddet kurbanı olmuştur.
-4 kadından 1’i ve 7 erkekten 1’i hayatları süresince eşleri tarafından ağır fiziksel şiddet kurbanı olmuştur.
-7 kadından 1’i ve 18 erkekten 1’i hayatları süresince eşleri tarafından sinsice izlenmiştir. Öyle ki kendilerine yakın bir kişinin zarar göreceğinden ya da öldürüleceğinden korkmuş ya da buna inanmışlardır.
-Normal bir günde yurt genelinde aile içi şiddet ihbar hatlarına 20.000’in üzerinde arama gelmektedir.
-Aile içi şiddet durumunda bir silahın varlığı cinayet riskini %500 artırmaktadır.
-Yakın partner şiddeti tüm şiddet suçlarının %15’ini oluşturmaktadır
-18-24 yaş arası kadınlar en çok yakın partnerleri tarafından istismar edilmektedir.
-Aile içi şiddetin %19’u silah içermektedir.
-Aile içi mağduriyet daha yüksek depresyon ve intihara eğilimli davranış oranları ile ilişkilidir.
-Yakın partnerleri tarafından yaralanan kişilerin sadece %34’ü yaraları için tıbbi tedavi görmektedir.

Tecavüz

Birleşik Devletler’de 5 kadından 1’i ve 71 erkekten 1’i tecavüze uğramıştır.
Birleşik Devletler’de tecavüz kurbanı kadın (46.7%) ve erkeklerin (44.9%) neredeyse yarısına tanıdıkları biri tecavüz etmiştir. Bunlardan, kadın tecavüz kurbanlarının %45.4’ü ve erkek kurbanların %29’u yakın partner tecavüzüne uğramıştır.

Taciz

Birleşik Devletler’de 19.3 milyon kadın ve 5.1 milyon erkek yaşamları süresince sinsice takip edilmiştir. Kadın taciz kurbanlarının %60.8’i ve erkeklerin %43.5’i şu anki veya eski yakın partnerleri tarafından takip edildiğini bildirmiştir.

Cinayet

Yakın partner cinayetleri hakkında yapılan bir çalışmada kurbanların %20’sinin yakın partnerlerin kendileri değil aile üyeleri, arkadaşları, komşuları, müdahalede bulunan kişiler, kolluk kuvvetleri veya olayı izleyenler olduğu bulunmuştur.
Katilin intihar ettiği cinayet vakalarının %72’si yakın partneri içermektedir; bu vakalardaki kurbanların %94’ü kadındır.

Çocuklar Ve Aile İçi Şiddet


Her yıl 15 çocuktan 1’i yakın partner şiddetine maruz kalmaktadır ve bu çocukların %90’ı bu şiddetin görgü tanığıdır. (Haber7)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)