Dünya Susuyor, İnsanlık Ölüyor!

Hani kimyasal silah kullanmak insanlık ve savaş suçuydu? Hani kimyasal silah kullanmak kırmızı çizgiydi? Hani sivil katliam insanlık ve savaş suçuydu?
??????????????????????????????????????????????? ........................................
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........................................

ABD’li yetkililer, İdlib’te düzenlenen kimyasal silahlı saldırıda, sarin gazının kullanıldığını açıkladı.



Suriye’nin İdlib kenti yakınlarında düzenlenen hava saldırısında en az 58 kişi hayatını kaybederken, saldırıda kimyasal gaz kullanıldığı iddia edildi. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’in Han Şeyhun beldesinde Suriye ordusu veya Rus hava kuvvetlerince düzenlenen hava saldırısında ölenler yüzleri aştı…………..

ABD’li yetkililer, Suriye’nin İdlib kentinde Rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer çok sayıdaki kişinin ölümüne neden olan kimyasal silahlı saldırıda sarin gazının kullanıldığını ifade etti.

Gözlemevine göre “kimyasal saldırı” şüphesi taşıyan saldırıda ölenlerden 11’i çocuk. Muhalif kaynaklarsa ölü sayısının 100’ü geçtiğini, 500 kişinin ise gazdan etkilendiğini iddia etti. Han Şeyhun’daki ilk yardım çalışanları, “kusma ve ağızda köpürme” gibi şikâyetlerle karşılaştıklarını açıkladı. Saldırıda klor ya da sarin gazı kullanıldığı iddia edilirken, Suriye rejim yetkilileri bunu yalanladı ve saldırının kimyasal gaz üretilen bir tesisi hedef aldığını öne sürdü. Rusya ise bölgede herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini bildirdi.

Savaş suçu

Saldırıya uluslararası arenadan tepkiler geldi. ABD, olayın kimyasal saldırı olduğunun kesinleşmesi halinde bunun “savaş suçu” sayılacağını bildirdi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, saldırılarda “asıl sorumluluğun” Beşar Esad rejiminde olduğunu söyle ve “Bu, Suriye’nin birçok bölgesindeki durumun halen ne kadar dramatik olduğuna ilişkin dramatik bir hatırlatma” dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Fransa’nın çağrısıyla bugün acil toplanıyor. İHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)