Musibetlerden ve Depremden Korunmak İçin Dua

Musibetlerden ve Depremden Korunmak İçin Dua

أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰٓى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ. يَا عُدَّتِي عِنْدَ شِدَّتِي، وَيَا غَوْثِى عِنْدَ كُرْبَتِي، وَيَا حَارِسِى عِنْدَ كُلِّ مُصِيبَتِي، وَيَا حَافِظِى عِنْدَ كُلِّ بَلِيَّتِى، وَصَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَأٰلِهِ وَعَلٰى جَمِيعِ الْمُرْسَلِينَ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ.

Okunuşu: Allahumme salli ala muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim. Ya iddeti inde şiddeti, ve ya ğavsi inde kurbeti, ve ya harisi inde kulli musiybeti, ve ya hafizi inde kulli beliyyeti ve salli ala muhammedin ve alihi ve ala cemi i'l murselin. Vel hamdu lillahi rabbi'l âlemin…

Anlamı: "Allah'ım! Efendimiz Muhammed’e Sallallahü Aleyhi Vesellem âline ve ashabına salât ve selâm eyle! Ey sıkıntım ânında hazırlığım! Ey kederli anlarımda yardımcım! Ey her musibette bekçim! Ey her belâ ânında koruyucum!
Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e Sallallahü Aleyhi Vesellem âline ve ashabına ve bütün gönderilmiş olan Peygamberler salât ve selâm eyle. Hamd âlemlerin Rabb’i Allâh’a mahsustur.

Fazileti: Emir Buhârî Rahmetullahi Aleyh buyuruyor ki: “Her kim bu duâyı sabah okursa semâdan yağmur yağıp sel olsa, akşama kadar ona zarar veremez. Yine akşam okursa, sabaha kadar kendisine hiçbir zarar ve musibet dokunmaz. Yetmiş melek her zaman o kimseyi koruma altında bulundurur. Gerek semâvî ve gerekse yeryüzü âfetlerinden ve şerli insanların her türlü kötülüğünden emîn olur.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)