Müslümanlar Neyi Bilmiyor?

Müslümanlar Neyi Bilmiyor?

Müslümanlar İslâmiyet’i yaşamıyor. Eğer İslâmiyet yaşanmış olsa asrı saadet devri geri gelir herkes huzura kavuşurdu. Aşağıda Müslümanlar’ın neleri bilmediği maddeler halinde sıralanmıştır.
Müslümanlar okumayı bilmiyor. Kur’an-ı Kerim ilk emrinde “Oku!” buyuruyor. (Alak Suresi- Âyet 1)   
“Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım!” (Bakara- Âyet 67)
Müslümanlar sadece takvim yapraklarını okusa âlim olurlar. Okumadan âlim olunmaz, bilgi sahibi olmadan da ne dünya faydası ne Cennet bulunmaz!
Müslümanlar yetenek havuzu oluşturmayı bilmiyor. Ülke yönetimi ve yüksek makamlar çağın gereklerine göre eğitilmiş; yetenekli ve liyakat sahibi kişilere verilmelidir.
"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler." (Zümer suresi- Âyet 9)
Eğer Müslümanlar yetenek havuzu oluştursa dahi çocukları en güzel okullarda okutsa Müslümanlar bilim ve teknolojide dünya birincisi olurlar.
Müslümanlar Bilim adamı, yetiştirmeyi bilmiyor. Kâinata ilişkin olgulara ve değişkenlere yönelik bilimsel veri elde etme yöntemlerini kullanarak sistematik bir şekilde bilgi elde eden bilim adamları yetiştirmeden bir yere varılmaz.
Müslümanlar aklını kullanmayı bilmiyor. “Akıl sahibi olanlar”, ifadesi Kuran’da 16 defa zikredilirken pek çok yerde ileri görüşlü olmak ve düşünce üretmeyi övmektedir.
Müslümanlar çalışmayı bilmiyor. Kur’an-ı Kerim’de: Kim mü'min olarak ahireti istedi ise ve onun (ahiret) için, onun gerektirdiği şekilde çalıştı ise işte onların çalışması, böylece şükrün, karşılığını hak eden oldu. (İsrâ - Âyet 19)
Ve insan için, çalışmasından başka bir şey yoktur. (Necm - Âyet 39)
Ve onun yaptığı çalışma (amel), yakında görülecektir. (Necm - Âyet 40)
Adam çeşitli sebeplerden İstanbul’a gelmiş. Doğru dürüst işi yok, aşı yok geçinemiyor. Kardeşim köyüne dön! Evin yoksa kerpiçten bir gecekondu bir ahır yap. Bir inek besle! İki marul yetiştir. Bundan bin kat rahat geçinirsin! Gitmiyor, ar ediyor veya çalışmayı sevmiyor. Burada belediye yardımları veya hırsızlık gibi yanlış yollarla geçinmeye çalışıyor. Şimdi bu da iş mi???
Müslümanlar ilim ve teknolojiyi bilmiyor. Çünkü okumuyorlar, araştırmıyorlar…
Müslümanlar Allah’a tevekkül etmeyi bilmiyor. Kur’ân-ı Kerim’de Peygamber Efendimiz'in Sallallahü Aleyhi Vesellem şahsında bütün mü’minlere şu şekilde hitap edilmektedir:
“…İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever”, (Âl-i İmrân - Âyet 159)
Müslümanlar siyaset bilmiyor. Siyaset bilimi derin tecrübe, mantık ve tarih bilgisine dayanır.
Müslümanlar araştırma, inceleme, gözlem yapmayı, Fen bilimlerine gereken önemi vermeyi bilmiyor.
Müslümanlar Beyin Fırtınası ve İstişare yapmayı, birbirlerinin akıllarından yararlanmayı bilmiyor. Kur’an-ı Kerim’de Yapacağın işi önce meşveret et! buyuruluyor. (Âl-i İmrân - Âyet 159)
Kur’ân-ı Kerim’in 42. sûresinin adı Şûrâ’dır. Şûrâ, “Danışma Meclisi” demektir.
Ayeti Kerime’de İyi kimseler övülürken de “İstişare ederek iş yaparlar” buyuruluyor. (Şura 38)
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
İstişare, pişmanlığa karşı kaledir. [İ. Maverdi]
İstihare eden, mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. [Taberani]
İnsanı pişman eden, kendi görüşündeki ısrardır. [İ. Maverdi]
Kendi düşüncenize göre hareket etmeyin! [Taberani]
Yapacağı işi ehli ile istişare edene, o işin en güzeli nasip olur. [Taberani]
Müslümanlar ortaklık kurmayı şirketleşmeyi birleşmeyi sinerji oluşturmayı bilmiyor. Hâlbuki bunlar olmadan toplumlar kalkınmaz.
Müslümanlar çocuk yetiştirmeyi bilmiyor. Müslümanların geleceği iyi yetişmiş nesillere bağlı… Müslümanlar okuyan araştıran, bilime değer veren, üreten, ürettiğini paylaşan nesiller yetiştirmek zorunda…
Müslümanlar başka ülkelerin bilim ve teknolojisinden yararlanmayı bilmiyor. Japonya ve Çin diğer ülkelerin ürünlerini parçaladı, inceledi, taklit etti, üretti, teknolojiyi öğrendi.
Müslümanlar birlik ve beraberliği bilmiyor. 2 milyara yakın Müslüman bir araya gelse halifesini seçse kimse Müslümanlara yan bakamaz. Tek devlet, tek ordu, tek Pazar olsa Müslümanlar yeryüzüne egemen olur. Bir damla Müslüman kanı akmaz.
Hoşça kalın dostça kalın, Allah’ü Teâlâ’ya emanet olunuz efendim!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)