İslâmiyet Beş Şeyi Koruma Altına Almıştır

İslâmiyet Beş Şeyi Koruma Altına Almıştır

1- Dinin Korunması: Allah’ü Teâlâ’nın verdiği mesajı doğru anlamak; Kur’an-ı Kerim ve Sünnetteki tüm emirleri hakkıyla yaşamak ve yaşatılması için çaba göstermek, nesillerimizi dinini yaşayanlar olarak yetiştirmek, bidat, hurafe ve tahriften uzak tutmakla olur. Müslüman iki cihan saadeti için çalışır. Dünya saadeti olmadan ahiret saadeti kolay kolay ele geçmez. İslâmiyet korunmadan akıl, nesil, can ve mal korunamaz.

2- Canın Korunması: İslamiyet’te cana kıymak, kan davası gütmek, intihar etmek ve sağlığı tehlikeye atan şeyler yasaktır. Bedeni ve ruhi tedaviye önem verilir. Haksız yere cana kıyanlara kısas (ölüm cezası) uygulanır. Caydırıcı cezalardan dolayı; kolay kolay kimse cana kıyamaz.
İslamiyet’te çocuk, kadın, bitki, hayvan Gayri Müslimlerin (zimmilerin) vb. hakları tek tek belirlenip koruma altına alınmıştır. Dağdaki yabani hayvanların hakları bile korunmuştur.

3- Aklın Korunması: Uyuşturucu, alkollü içki, sarhoşluk, veren maddelerin sigara, hurafe, kumar, şans oyunları, vb. zihni körelten tüm konuların yasaklanması aklı korumaya yönelik yasaklardır.
İslamiyet’te ruh sağlığını tehlikeye sokan stresin giderilmesi için yardımlaşma, dayanışma, taziye yaparak acıların paylaşılması ve azaltılması vardır. İçki içenlere ağır had cezası uygulanır. Kimse kolay kolay içki içemez. Ayrıca İslam "OKU" emriyle okumayı, araştırmayı teşvik eder. Akıl korunmadan hiçbir şey korunamaz.

4- Neslin Korunması: Aile hayatının korunmasını, akrabalığın gözetilmesini, evliliği teşvik, eder. Tevhitten sonra en büyük önem namusun korunmasına ve güzel ahlâkın elde edilmesine verilmiştir. Zinanın, fuhuşa yaklaştırıcı şeylerin yasaklanması; neslin korunmasını amaçlar. İslâmiyet’te haremlik-selâmlık uygulaması, mahrem- namahrem düzenlemesi vardır. Nesil korunmadan da insanlık korunamaz. Bozuk nesillerle neyi, nasıl koruyacaksın?
Günümüzde haremlik-selâmlık uygulaması İslâm düşmanları tarafından en ağır şekilde eleştiriliyor. Günün büyük bölümünde kadın erkek yan yana, diz dize nefesleri birbirlerine karışarak çalışıyorlar, yaşıyorlar. Bu sistemde namus korunabilir mi? Boşanmalar, kesik baş cinayetleri neden arttı? Unutulmasın ki bu ateş en çok Tağuti sistemi savunanları yakar.

5- Malın Korunması: İslamiyet sanatı, çalışmayı, üretimi, ticareti, çiftçiliği, hayvancılığı vs. teşvik eder. Zekât vermeyi, sadaka vermeyi yardımlaşmayı emreder. Hırsızlığı, haram yemeyi, aldatmayı, dolandırıcılığı, mal toplama hırsını, kıskançlığı, hilekârlığı, rüşveti, faizi, kumarı, israfı yasaklar. Hırsızlık yapana el kesme cezası uygulanır. Bu ağır cezalar caydırıcı olup kimse hırsızlık yapamaz. Mal korunmasa anarşi ve terör çıkar. Toplumlarda refah ve huzur korunamaz. İslâm düşmanları en çok el kesme cezasına saldırıyorlar. Allah’ü Teâlâ’nın koyduğu cezayı beğenmeyip güya suçluya şefkat göstererek kendileri hafif cezalar koyuyorlar. Toplumda emniyet ve güven kaldı mı? Her geçen gün hırsızlık, rüşvet, soygun vb. olayları çoğalıyor. Herkes huzursuz ve rahatsız…
İnsanlığın huzur ve selâmeti yukarıda sayılan beş şeyin korunmasına bağlıdır. Dünyadaki modern hukuk ta uzaktan yakından bunları korumaya çalışır. Uzaktan yakından dedik çünkü İslâmiyet gibi hiçbir hukuk bu beş şeyi koruyamaz. İslamiyet’in içinde hiç bir kötülük, İslamiyet’in dışında da hiç bir iyilik yoktur! Ebu-l Vefa (Rahmetûllahi Aleyh) Tüm güzellikler Allah sistemi olan İslâmiyet’te toplanmıştır.
İslami emirler insanların dünya ve ahiret, saadetini; İslamiyet’in yasakları da dünya ve ahirette huzur ve rahata engel olacak şeylerin ortadan kaldırılmasını amaçlar.
İnsanlığın refah ve huzuru Saadet-i Ebediyye’ye kavuşması yukarıda sayılan beş esasa dayanır. Ne mutlu o insana ki ömrü boyunca bu beş esasın hayata geçmesi için çalışır.
Hoşça kalın, dostça kalın, Allah’ü Teâlâ’ya emanet olun efendim!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)